marți, 13 iulie 2021

Condamnat la închisoare cu executare pentru că furniza servicii tv prin protocol IP ilegale, dar și pentru că le utiliza în scop personal

Chiar dacă a pledat vinovat pentru multe infracțiuni, un britanic ce a condus o operațiune care oferea acces ilegal la conținut tv piratat a fost condamnat la 16 luni de închisoare cu executare. Britanicul a administrat un serviciu tv prin protocol IP pirat bazat pe abonament care oferea acces ilegal la conținut din domeniul sportului (inclusiv meciuri live din Premier League), dar și acces la divertisment (de exemplu, televiziuni Sky).

Britanicul a pledat vinovat atât pentru furnizarea ilegală de conținut, cât și pentru utilizarea ilegală a serviciului chiar de către el. Judecătorul a motivat că utilizarea neautorizata a serviciilor este o infracțiune distinctă, pentru care inculpatul a primit o pedeapsă separată de 4 luni închisoare.

În ciuda faptului că sistemul tv prin protocol IP pirat a fost o sursă secundară de venit pentru inculpatul care a vândut accesul la serviciul său prin intermediul platformelor de socializare, judecătorul a precizat că a fost o fraudă sofisticată, efectuată pe o perioadă semnificativă de timp, devenită mai gravă prin implicarea rețelelor private virtuale VPN.

Pentru a-l urmări pe inculpat, Premier League a colaborat cu FACT, organismul de protecție a proprietății intelectuale din Marea Britanie, iar ulterior a intentat acțiuni în justiție împotriva britanicului.

"Această sentință demonstrează încă o dată că instanțele iau în serios infracțiunile de piraterie media și că există consecințe semnificative pentru persoanele implicate în toate formele de piraterie. Vor fi luate măsuri legale împotriva celor care furnizează accesul neautorizat la fotbalul din Premier League, indiferent de mărimea operațiunilor pirat. Acest inculpat a primit o pedeapsă suplimentară de patru luni de închisoare pentru simpla utilizare a serviciului neautorizat. Decizia ar trebui să elimine orice idee greșită conform căreia vizionarea serviciilor de streaming pirat este o zonă gri sau că nu este o infracțiune explicită. Sprijinul financiar semnificativ oferit de Premier League pentru întreaga piramidă fotbalistică rămâne posibil doar dacă putem putem vinde și proteja drepturile noastre de difuzare. Ne bucurăm că, prin astfel de hotărâri judecătorești, instanțele continuă să recunoască importanța protecției drepturilor noastre de transmisie”, a declarat Kevin P., directorul serviciilor juridice din Premier League.

"Suntem foarte încântați că instanțele se ocupă încă o dată de problema transmisiunilor ilegale, pronunțând o sentință adecvată pentru prejudiciul cauzat de aceste infracțiuni. Mai mult, o sentință separată pentru utilizarea serviciului în calitate de consumator este importantă pentru a sublinia faptul că utilizatorii finali comit infracțiuni de fiecare dată atunci când accesează servicii de streaming ilegale. Este un avertisment foarte important. FACT va continua să colaboreze cu membrii săi pentru a monitoriza platformele utilizate pentru publicitate, comercializare și distribuire aplicații, dispozitive și fluxuri, dar și pentru a lua măsuri împotriva furnizorilor, operatorilor și consumatorilor ilegali”, a adăugat directorul executiv al FACT, K. Sharp.


Niciun comentariu despre subiectul „Condamnat la închisoare cu executare pentru că furniza servicii tv prin protocol IP ilegale, dar și pentru că le utiliza în scop personal”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile