marți, 13 iulie 2021

Prognoză: Android TV va fi utilizat în anul 2026 de un sfert dintre televizoarele smart și dispozitivele tv conectate

O analiză realizată de Rethink Research estimează că pe măsură ce televiziunea cu plată își va continua declinul, de la aproximativ 921 milioane locuințe tv în 2020 la 680 milioane în 2026, receptoarele STB ale operatorilor vor fi afectate în mod similar.

Dacă va avea loc acest declin, aceasta ar însemna că numărul de receptoare instalate va scădea de la 1,21 miliarde în 2020 la 824,67 milioane în 2026, în timp ce segmentul de televizoare smart și televizoare conectate este de așteptat să crească de la 497 milioane în 2020 la 905 milioane în 2026.

Operatorii vor renunța la receptoare proprietare bazate pe Linux pe măsură ce amprenta locuintelor ce utilizează televiziune cu plată va începe să se diminueze în întreaga lume: cota de piață a acestor televizoare si receptoare bazate pe Linux va scădea de la aproximativ 85% în 2020 la 48% în 2026 (desigur, nu trebuie uitat nici că Android Tv este bazat pe Android, care la rândul sau este bazat tot pe un kernel modificat de Linux). 

Această transformare va determina o creștere globală a numărului de televizoare smart bazate pe Android TV și HarmonyOS. Este de asemenea de așteptat să existe unele progrese în Europa, iar piața din SUA să se mențină constantă în această privință.

Rethink estimează că, la nivel global, amprenta receptoarelor de operator bazate pe Android TV va crește de la aproximativ 5% la aproximativ 23% în 2026.

De asemenea, studiul prognozează că amprenta televizoarelor bazate pe nucleu Linux va scădea, deoarece WebOS-ul LG, platforma Samsung Tizen și Roku vor pierde teren în urma ascensiunii Android TV și a HarmonyOS-ului de la Huawei. Ciclurile de înlocuire a dispozitivelor vor ajuta televizoarele smart vor devină ecranul principal standard din casă, fără să mai fie necesare alte dispozitive.

Rethink estimează că Android TV va avea până în 2026 o cotă de 25% din televizoarele smart și dispozitivele TV conectate, reprezentând aproximativ 236 milioane dintr-un total de 905 milioane de dispozitive.


2 comentarii despre subiectul „Prognoză: Android TV va fi utilizat în anul 2026 de un sfert dintre televizoarele smart și dispozitivele tv conectate”:
Cornel

Era de așteptat, era cablu TV și DTH este la apus, dpmdv dacă mai apuca 10 ani. Viitorul o sa fie platformele online care contracost o să-ți ofere conținut multimedia și programe radio tv. Plătești cu cardul și vezi orice conținut media și orice post TV dorești. Nu stai sa mai aștepți sa se elibereze o frecvență în analogic sa mai prinzi 3-4 posturi în HD. Epoca cablu TV o sa dispară, se vor ieftini aceste servicii de streaming încât o sa și le permită oricine ca acum când plătește cablu TV

Anonim

Cablu TV nu are cum sa dispară, însuși internetul avându-l la bază. Vor coexista, mai ales că nu toată lumea folosește tehnologia internet. Iar tele iziunea este pentru toată lumea. Cat de mult se vorsuprapine cele doua, TV și internet, va tine de fiecare utilizator în parte.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile