vineri, 6 august 2021

Planeta Comorilor, o nouă serie la Viasat History

Planeta Comorilor, această serie magnifică, în premieră în curând pe Viasat History, vă va duce într - o călătorie către cele mai interesante minuni ale lumii, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


În antichitate erau șapte minuni ale lumii, iar astăzi UNESCO numără 1.153 de monumente protejate. O bună parte dintre acestea sunt, însă, amenințat de dezastre naturale, război, urbanizare sau decădere. În Planeta comorilor , noua serie în șase părți difuzată de Viasat History începând cu 8 august, orele 21:00, istoricul Sir Christopher Clar k prezintă cele mai frumoase locuri din întreaga lume. 

Drumul său duce de la Marea Piramidă din Giza în Egipt, până la Parcul Național Serengeti din Tanzania, de la Palatul Vânturilor din Jaipur, India, spre deșertul iordanian, din orașul - lagună Veneția în orașul mexican Teotihuacan și Hue din Vietnam, dar și spre multe alte monumente culturale și naturale impresionante.

În primul episod, Christopher Clark călătorește pe continentul african – încep ând di n Egipt, acolo unde se află moștenirea faraonilor. C omplexul Piramidei din Giza este singur a dintre cele șapte minuni antice ale lumii încă intact ă . În Etiopia, cunoscută pentru tradiția sa imperială și rădăcinile creștine antice, Clark vizitează bisericile tăiate în stâncă din Lalibela și districtul Palatu lui din Gondar. Trece prin uluitorul parc național Serengeti din nordul Tanzaniei înainte ca a sa călătorie în Africa să se încheie pe insula Lamu de pe malul Keniei. Clark se îndreaptă apoi spre India, pe măsură ce cunoaște diversele și istoricele sale situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Drumul său începe în Varanasi , orașul hindus de pelerinaj, pe malul râului Gange. Următoarea oprire este mega - orașul Mumbai și Insula Elephanta, urmat e de castelele monumentale și palatele pompoase din Rajasthan. Ap oi de Taj Mahal din Agra, una dintre cele mai faimoase embleme ale țării. Prin gări uriașe și pe ș ine înguste, Clark ajunge la Sundarbans și, în cele din urmă, la poalele Himalay ei . Din India , continuă până în Orientul Mijlociu , la faimoasele situri ale P atrimoniului Mondial UNESCO găsite în Iran și Iordania. Clark îi întâlnește pe berberii nomazi, vizitează un a dintre cele mai vechi așezări ale omenirii , la Wadi Rum , și explorează vechiul oraș comercial Petra.

Următoarea sa oprire este orașul antic Persep olis, capitala Imperiului Persan în urmă cu aproximativ 2 . 500 de ani. Se îndreaptă apoi la Isfahan cu moscheile sale magnifice, clădirile guvernamentale și Marele Bazar înainte de a ajunge în Yazd, în zonele muntoase iraniene. Mai aproape de casă, Clark s e găsește în Europa, făcând cunoștință cu numeroasele situri culturale. Începe la Veneția, un oraș comercial puternic timp de o mie de ani, dar în zilele noastre pus în pericol de turismul de masă.

Apoi explorează castele de pe Rin înainte de a ajunge la Paris, orașul luminilor și al iubirii. De - a lungul Senei explorează comorile acestui sit al Patrimoniului Mondial: Notre Dame, Luvru și Turnul Eiffel. În cele din urmă, ajunge la „Völklinger Hütte” î n Germania , exemplu de industrializare . Î ș i finalizea ză turneul european în pitorescul Kew Gardens din Londra, care găzduie ș te cele mai mari colecții botanice și micologice din lume. În u ltimul episod din Planeta comorilor , Christopher Clark explore a z ă bogăția culturală din Asia de Sud - Est. Angkor , î in Camb odgia , a fost odată cel mai mare oraș din lume, dar în zilele noastre ruinele orașului - templu sunt cel mai mare monument religios din regiune. 

Clark experimentează modul de viață budist în Luang Prabang din Laos, unde cunoaște palatele și templele orașului și explorează terasele impresionante de orez din Bali, Indonezia. În cele din urmă, aventura sa globală se apropie de sfârșit în Vietnam, țara cunoscută pentru Golful Ha Long și cele mai mari peșteri din lume. În America Latină, Lumea v eche și cea n ouă se împletesc și se poate găsi moștenirea civilizațiilor precolumbiene, arhitectura colonială și frumusețea magnifică a naturii. Aici Christopher Clark vizitează structurile spaniole în stil colonial din Havana și Quito, în timp ce învață despre muzica cubaneză de renume mondial și găsește un alt exemplu tipic de stil de viață cubanez în Valea Viñales. În cele din urmă, explorează Parcul Național Galápagos, la 1000 de kilometri de țărmul sud - american, o faimoasă locație istorică ce găzduiește animale să lbatice unice.

Planeta comorilor , care va avea premiera la Viasat History, duminică 8 august la 21:00 , va familiariza publicul internațional cu patrimoniul cultural mondial, deoarece îi duce pe spectatori în cele mai incitante locuri din lume.


Un comentariu despre subiectul „Planeta Comorilor, o nouă serie la Viasat History”:
Anonim

Viasat History, al doilea canal tv documentare preferat de mine!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile