vineri, 6 august 2021

SES Networks extind parteneriatul cu Orange în servicii maritime

Serviciile de internet prin satelit vor permite digitalizarea rapidă a clienților Orange din comerțul maritim, anunță operatorul de sateliți SES printr-un comunicat remis către HD Satelit Blog România.

Clienții Orange din comerțul maritim vor putea să accelereze transformarea digitală cu servicii de conectivitate la internet prin satelit de mare capacitate, oferite prin parteneriatul dintre SES Networks și Orange. 

Prin această înțelegere, Orange va integra infrastructura sa globală cu acoperirea globală a rețelei furnizată de Skala Global Platform de la SES Networks. Împreună vor permite clienților Orange din comerțul maritim să își extindă lățimea de bandă cu servicii globale disponibile oricând și facil. Acest lucru înseamnă că vor putea implementa noi tehnologii la nivelul vaselor maritime care vor exploata avantajele IoT și AI, precum și aplicații cloud.      

Combinația dintre instrastructura digitală sigură a Orange și Skala Global Platform a SES Networks – o platformă tehnologică de nouă generație care furnizează acoperire globală prin sateliți geostaționari și „gateway”-uri interconectate printr-o rețea globală terestră - 
va furniza servicii broadband de încredere și înaltă performanță oriunde, de la piețe dezvoltate la cele mai îndepărtate colțuri ale planetei. Acest lucru confirmă ambițiile Orange de a deveni un jucător cheie în soluții pentru sectorul maritim. 

Industria maritimă este într-un proces de schimbări tehnologice rapide, care obligă companiile de profil să încorporeze o gamă largă de soluții digitale pentru a rămâne competitive. Armatorii trebuie să implementeze automatizarea și digitalizarea proceselor la bordul navelor pentru a asigura performanță optimă, eficiență și fiabilitate. 

Această nouă înțelegere întărește parteneriatul pe care Grupul Orange și SES Networks l-au încheiat în ultimii ani. Orange a utilizat constelația de sateliți O3b a SES, care operează pe orbită medie (MEO), precum și sateliții geostaționari SES pentru a furniza servicii globale de conectivitate la internet cu latență mică de tip cu fibra optică către clienții din industria minieră. De asemenea, Orange utilizează serviciile MEO și GEO pentru a furniza conectivitate acolo unde este nevoie și a implementa servicii celulare în zone izolate din Africa. Orange este și primul operator care a anunțat că va adopta sistemul MEO de ultimă generație al SES O3bmPOWER, care va fi disponibil comercial în a doua jumătate a lui 2022.    

„La Orange continuăm să credem că satelitul este o tehnologie orientată către viitor, iar cele mai recente inovații din această industrie îi vor conferi un loc important în zona telco, fie în Africa, în zone mai dezvoltate din Europa sau America de Nord sau industrii specifice precum navigația. De aceea suntem încântați să reînnoim parteneriatul nostru cu SES, ceea ce va oferi o nouă componentă misiunii Orange de a construit rețele inteligente, deschise și inovative, care să susțină transformarea digitală a clienților noștri și să ofere acces digital către un număr mare de oameni”, a declarat Jean-Luc Vuillemin, Executive Vice President, Orange International Networks Infrastructures and Services. „Comerțul maritim este în căutare de conectivitate globală de înaltă calitate, odată cu intrarea în următoare etapă a digitalizării care presupune implementarea mai multor soluții AI și tehnologii automatizate. Extinderea parteneriatului cu SES va accelera aceast proces al industriei, pe măsură ce vom oferi tot mai multe inovații clienților noștri din navigația maritimă.”

„Am colaborat îndeaproape cu Grupul Orange în ultimii ani pentru a furniza servicii de conectivitate de înaltă performanță la nivel global către clienți din diferite industrii. Orange este primul jucător din zona telco care adoptă vitoare rețea O3b mPOWER, iar în prezent colaborăm pe Skala Global Platform. Prin acest parteneriat, SES va furniza conectivitate la un nou nivel, generând o acoperire fiabilă globală pentru cei din industria maritimă. Soluțiile noastre cu lățime de bandă flexibilă elimină toate barierele care ar putea reține armatorii în a înțelege valoarea investițiilor în digitalizare”, a declarat John-Paul Hemingway, CEO SES Networks.


Despre SES
SES are o viziune curajoasă în a oferi experiențe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuția conținutului video de cea mai înaltă calitate și oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluțiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de sateliți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie. Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut. Rețeaua video a SES transmite peste 8.650 de canale și acoperă peste 367 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.

Despre Orange
Orange este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din lume, cu vânzări de 42,3 miliarde de euro în 2020 și 139.000 de angajați la nivel global la 30 iunie 2021, dintre care 80.000 în Franța. Grupul Orange are 263 de milioane de clienți la nivel global la 30 iunie 2021, dintre care 218 clienți de telefonie mobilă și 22 milioane de internet fix broadband. Grupul este prezent în 26 de țări. De asemenea, Orange este și un furnizor global de servicii IT și de telecomunicații către companiile multinaționale, sub brandul Orange Business Services. În decembrie 2019, Grupul și-a prezentat planul său strategic „Engage 2025” care, ghidat de responsabilitatea socială și față de mediu, are ca obiectiv să redefinească modelul de operare global. Prin susținerea zonelor de creștere și plasarea datelor și AI-ului în centrul modelului său de inovare, Grupul va deveni un angajator atractiv și responsabil, adaptat profesiilor emergente.  

Orange este listat la Euronext Paris (simbol ORA) și la New York Stock Exchange (simbol ORAN). Mai multe informții pe internet și mobil: www.orange.com, www.orange-business.com urmărește-ne pe Twitter: @orangegrouppr.


Niciun comentariu despre subiectul „SES Networks extind parteneriatul cu Orange în servicii maritime”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile