marți, 14 decembrie 2021

Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai News HD, Rai Storia HD și Rai Scuola HD, la liber prin satelit (inclusiv în România)

Radiodifuzorul italian RAI anunța acum doi ani că televiziunile Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD și altele vor fi transmise în viitor la liber la 13° Est și că, în același timp, le vor oferi pentru toți operatorii din Europa care sunt interesați să le redistribuie în HD. De asemenea, RAI anunța luna trecută modificări semnificative în distribuția televiziunilor sale (inclusiv cele necriptate) prin sistemul de sateliți Eutelsat Hot Bird de la poziția orbitală 13 grade Est, începând din 14 decembrie 2021.

Astăzi, radiodifuzorul public italian RAI a efectuat modificările promise în distribuția programelor sale DTH. Modificările afectează atât clienții platformei gratuite TivúSat, cât și telespectatorii care receptioneaza televiziunile RAI în mod gratuit. Astfel, Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai News HD, Rai Storia HD și Rai Scuola HD  sunt acum televiziuni care se pot recepționa preponderent necriptat, inclusiv în România, cu antene de dimensiuni obișnuite (am testat cu antena de 90 cm).

Modificările din distribuția Rai au început în primele ore de după miezul nopții de 14 decembrie 2021, conform parabola.cz: distribuția SD pe frecvența 10992 a televiziunilor Rai 4, Rai 5, Rai Movie, Rai Scuola, Rai Gulp, Rai Sport, Rai Storia, Rai Premium, Rai Yoyo și Rai News 24 a fost oprită. Oprirea distribuției în MPEG-2 / SD a acestor televiziuni a făcut posibilă mutarea unor televiziuni RAI de pe alte frecvențe. Astfel, televiziunile Rai Storia HD, Rai Premium HD și Rai Scuola HD au fost mutate de pe frecvența 11013 pe frecvența de 10992. Pe frecvența 11013 a intrat televiziunea Rai Sport + HD (inițial 11766 GHz).

Rai continuă să folosească în total trei transpondere pe sistemul de sateliți Eutelsat Hot Bird la 13° E - două în DVB-S2 și unul în DVB-S (datorită menținerii temporare a canalelor principale Rai 1, Rai 2 și Rai 3 și în rezoluție SD).

Principala noutate a Rai pentru telespectatorii fără carduri de acces și module TivúSat, inclusiv din România, este transmisia la liber a televiziunilor principale Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD și a programelor de știri Rai News 24 HD. Programele sunt distribuite gratuit (FTA) și nu este nevoie de card de acces sau abonament pentru a le recepționa. De remarcat că, așa cum a fost (și este încă este) situația versiunilor în rezoluție SD, transmisiile Rai 1 HD, Rai 2 HD și Rai 3 HD vor fi în mare măsură necriptate, dar unele programe (în special filme cu drept de difuzare doar pe teritoriul italian, precum și unele programe sportive) ar putea fi codificate.

Cum să aflați ce emisiuni Rai vor fi criptate? Rai publică în mod regulat o listă de programe pentru săptămâna următoare, cu actualizări în fiecare duminică, pe teletext, la pagina 517 (online la http://www.servizitelevideo.rai.it).

Principalele stații Rai 1, Rai 2 și Rai 3 au fost până acum gratuite în SD (cu unele programe codificate). Însă modulația HD a fost criptată permanent și disponibilă numai cu cardul de acces TivúSat.

Trecerea la difuzarea HD gratuită a televiziunilor Rai menționate aduce și o veste mai puțin favorabilă. Posturile Rai Gulp HD și Rai Sport HD vor fi codificate permanent și vor fi accesibile doar cu cardul TivúSat. Posturile nu mai intră în categoria Rai Com și nu mai sunt destinate telespectatorilor străini. Versiunile SD originale care au fost oprite astăzi au avut acorduri de liber schimb. Rai Sport + în SD a difuzat unele programe în mod codificat, din cauza restricțiilor privind drepturile de difuzare (asemănător cu situația televiziunilor Rai 1, Rai 2 și Rai 3).


Parametrii tehnici ai programelor Rai din 14 decembrie 2021


Satelit Eutelsat Hot Bird 13C (13 ° E), frecvența 10.992 GHz, polarizare verticală, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S QPSK:

Rai 1 (FTA / uneori criptat), Rai 2 (FTA / uneori criptat), Rai 3 (FTA / uneori criptat), Rai Storia HD (nou) (FTA), Rai Scuola HD (nou) (FTA) și Rai Premium HD (nou).


Satelit Eutelsat Hot Bird 13C (13 ° E), frecvența 11.013 GHz, polarizare orizontală, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK:

Rai 5 HD, Rai Sport + HD (nou), Rai News 24 HD (FTA), Rai Gulp HD, Rai YoYo HD, Rai 3 TGR Valle D'Aosta, Rai 3 TGR Piemont, Rai 3 TGR Lombardia, Rai 3 TGR Veneto, Rai 3 TGR Trentino, Rai 3 TGR Tirol de Sud, Rai 3 TGR Liguria, Rai 3 TGR Emilia Romagna, Rai 3 TGR Toscana, Rai 3 TGR Martie, Rai 3 TGR Umbria, Rai 3 TGR Lazio, Rai 3 TGR Abruzzo, Rai 3 TGR Molise, Rai 3 TGR Campania, Rai 3 TGR Basilicata, Rai 3 TGR Puglia, Rai 3 TGR Calabria. Rai 3 TGR Sicilia, Rai 3 TGR Sardinia, Rai 3 Südtirol și Rai 3 BIS.


Satelit Eutelsat Hot Bird 13C (13 ° E), frecvența 11.766 GHz, polarizare verticală, SR 29900, FEC: 3/4, DVB-S2 8PSK:

Rai 1 HD (FTA / uneori criptat), Rai 2 HD (FTA / uneori criptat), Rai 3 HD (FTA / uneori criptat), Rai 4 HD, Rai Movie HD. Rai 4K, plus 13 posturi de radio ale RAI.


14 comentarii despre subiectul „Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai News HD, Rai Storia HD și Rai Scuola HD, la liber prin satelit (inclusiv în România)”:
Anonim

Le decodează 2 zile apoi le codează înapoi.

Cosmin

Anonim, nu e asa. De data aceasta au anunțat că e permanent, adică vor fi cum sunt versiunile SD, doar unele programe speciale, rar, codate.

Anonim

Măcar de ar înlocui RAI UNO SD cu HD la DIGI. De alte RAI-uri nici nu mai îndrăznesc să visez.

Cosmin

Conectează o antena de 100 lei la tv și le vei vedea gratis in HD. Aștepți degeaba după operatorii din România. Îți recomand să ieși din zona de confort, dar și de frustrare a serviciilor de cablu, depunând un mic efort. Hai că poți dacă vrei, eu am putut și acum mă bucur gratis de libertatea media din care vine din cer, adică de la sateliți. :-)

Anonim

Oricum unele emisiuni, cum ar fi transmisiunile sportive majore, vor fi codate mai departe, deci imposibil de vizionat din surse italiene.

Anonim

Nu mă interesează transmisiile sportive majore și nici filmele străine premium de la RAI, ci restul programelor, care sunt foarte, foarte bune și reprezintă 99 procente din grilă. Super vestea!

Anonim

Pentru cine vrea sa receptioneze canalele italiene transmise la liber un kit complet de receptie prin satelit costa de la 250 lei. Cei care vor sa receptioneze canalele italiene codate (exceptand SKY Italia) recomand acest Kit de receptie TIVUSAT: https://www.receptoare.ro/kit-receptie-prin-satelit-canale-italiene-mediaset-tivusat/ pentru cei care vor sa vad permanent RAI-urile si alte posturi gen Italia 1, RETE 4, Canale 5 si altele. Doar antena de 60 cm trebuie schimbata cu un de 80 cm ca sa nu aveti probleme pe timp de ploaie sau vreme rea.

Anonim

La Digi avem RAI UNO si RAI TRE de mai multi ani. Poate acum il vor upgrada la HD pentru abonatii de cablu si satelit.

ADRIAN

CUM POT SA AM RAI 1 RAI 2 RAI 3 CU SUBTITRARE IN ROMANA

Sorin

Nu există subtitrare in limba română la aceste trei televiziuni si nici nu va exista. Le poți vedea prin satelit, dar fără subtitrare in română, ci doar în italiană.

ADRIAN

Cum pot sa am și eu Rai 2 în grila de programe

Anonim

Simplu, îți montezi antena de satelit către sateliții Hotbird de la poziția orbitală 13 grade Est și o conectezi la intrarea tunerului Dvb-s2.a televizorului tau, dacă are. Iar dacă nu are, la un receptor Dvb-s2 pe care îl conectezi prin HDMI la tv.

ADRIAN

Merge sa am Rai 2 fără antena ca eu nu am antena am decodor

Anonim

Nu se poate să recepționezi semnalul de la satelit fără să ai antenă de satelit. O antenă nouă de satelit, plus LNB, plus cablu, plus conectică este în total maxim 200 RON.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile