marți, 12 iulie 2022

Netflix lansează tehnologia AMBEO 2-Channel Spatial Audio pe platforma sa de streaming

Platforma de streaming Netflix a început să ofere tehnologia "audio spațial" pentru abonații săi din întreaga lume, în parteneriat cu specialiștii în tehnologie audio Sennheiser. Această tehnologie oferă spectatorilor un sunet mai captivant și simulează efectul unui sistem de sunet surround.

Netflix s-a asociat cu Sennheiser pentru a converti sunetul surround în Ambeo 2-Channel Spatial Audio

Procesul de convertire în sunet spațial este mai mult decât o simpla apăsare a unui buton pentru a îmbunătăți intervalul dinamic. Sennheiser a explicat că tehnologia oferă un mixaj captivant pe două canale audio al sunetului original, precum și o experiență audio spațială mult mai bună decât cea oferită de tehnologia stereo standard. 

Sennheiser a spus că tehnologia este compatibilă cu toate dispozitivele stereo și este oferită prin toate tipurile de abonament de streaming Netflix. Tehnologia oferă pe orice difuzoare stereo sau căști audio o experiență spațială îmbunătățită, fără a fi necesar un upgrade pentru utilizatorul final. Nu necesită difuzoare de sunet surround sau echipamente home theater. Denumită Ambeo 2-Channel Spatial Audio, tehnologia funcționează așadar pe difuzoare stereo standard. Ambeo își propune să ofere o experiență audio îmbunătățită oriunde este furnizat sunet stereo, fie că este vorba de televizoare standard, sisteme stereo, căști audio, tablete sau laptopuri.

Netflix spune că tehnologia transpune experiența cinematografică a sunetului captivant în semnal stereo, astfel încât munca pe care o fac creatorii pentru a transpune spectatorii prin sunet în poveste să aibă rezultate bune, indiferent de dispozitivul prin care este redat conținutul.

Abonații Netflix pot deja testa tehnologia, căutând „audio spatial” pe platforma de streaming

Tehnologia a început deja să fie prezentă la titluri din biblioteca Netflix, iar abonații pot testa singuri tastând „audio spatial” în bara de căutare și redând un film sau un serial din rezultatele căutării. Tehnologia stereo audio spațială pe Netflix este disponibilă pentru anumite titluri originale, inclusiv Stranger Things 4, The Adam Project și The Witcher. Tehnologia se alătură altor funcții pe care Netflix le oferă, cum ar fi 4K, HDR, Dolby Atmos și modul calibrat Netflix.

Scott Kramer, manager pentru tehnologie de sunet la Netflix, a explicat: „Considerăm că tehnologia audio spațială Ambeo oferă abonaților Netflix o îmbunătățire semnificativă a sunetului stereo al titlurilor de pe platformă. Acest proces oferă un mixaj mai bun al sunetelor originale și respectă intenția creativă, cu un sunet remarcabil de curat.

AMBEO 2-Channel Spatial Audio nu este doar un alt sistem de mixaj a sunetului

Tehnologia a fost creată din sisteme deschise și standard ale industriei, cum ar fi ADM sau IAB. Prin utilizarea acestei tehnologii se obțin fișiere audio standard cu două canale care poate fi livrat ca înlocuitor pentru pistele audio stereo standard.

Creatorii de conținut mențin un control granular asupra spațializării audio. Utilizând mixerele, creatorii pot defini cantitatea de procesare AMBEO pentru fiecare grup separat de sunete și pot selecta cantitatea dorită de procesare, de la mixdown stereo standard până la efectul AMBEO complet (sau oriunde între acestea). Dialogul poate fi lăsat nemodificat, în timp ce spațializarea maximă poate fi aplicată pentru ambianță și efecte sonore.

Într-o postare pe blog, Netflix a remarcat: „Adesea, subtilitatea sunetului trece neobservată, dar poate avea un impact profund asupra atmosferei unei scene și poate schimba fundamental răspunsul emotiv al publicului. Unele dintre cele mai celebre momente din televiziune și cinematografie sunt definite de emoția creată prin sunet. Fără un sunet excelent, scena finală de luptă din Proiectul Adam ar fi la fel de captivantă? Scena epică la chitară a lui Eddie Munson din Stranger Things 4 ar aduce la viață The Upside Down în același mod? Sprijinirea viziunii partenerilor noștri creativi a fost întotdeauna incredibil de importantă pentru noi și continuăm să ne concentrăm pe funcțiile care dau viață divertismentului, oriunde vă bucurați de Netflix".


Niciun comentariu despre subiectul „Netflix lansează tehnologia AMBEO 2-Channel Spatial Audio pe platforma sa de streaming ”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile