vineri, 30 septembrie 2022

Recomandări de filme la TV1000 în luna octombrie

Luna aceasta, TV1000 aduce telespectatorilor thrillere juridice interesante, bazate pe cele mai bine vândute cărți ale celebrului scriitor american John Grisham, dar și filme care arată talentul remarcabil al lui Kate Winslet, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

John Grisham: de la avocat la scriitor cunoscut


John Grisham este maestrul de renume mondial al thrillerului juridic. A început să scrie când era avocat. John recunoaște că educația sa juridică și experiența practică l-au ajutat să reușească. Odată, în 1984, a auzit în instanță cazul unei fete de 12 ani, victimă a unui viol. Avocatul a investigat povestea fetei, ajungând astfel la ideea primului său roman, „Vremea răzbunării” (1989). Douăzeci și opt de edituri au refuzat să tipărească cartea, dar în cele din urmă, romanul a fost publicat în 5.000 de exemplare.

Deși prima carte nu i-a adus bani sau faimă, Grisham nu s-a oprit. În 1991, a lansat superbul roman „Firma”, primul roman ecranizat. Paramount Pictures a cumpărat drepturile pentru 600.000 de dolari, iar Grisham a fost imediat aruncat în lumina reflectoarelor. A părăsit cariera de avocat și s-a orientat în totalitate către arta literară.

Cărțile lui Grisham sunt acum traduse în zeci de limbi și publicate în milioane de exemplare. Filmele bazate pe cărțile sale au ajuns pe marele ecran, iar unele dintre romanele sale au devenit seriale TV. Mulți mari regizori de la Hollywood au folosit romanele lui Grisham pentru a crea hituri cinematografice: Alan Jay Pakula, Robert Altman, Francis Ford Coppola, Joel Schumacher. În același timp, vedete precum Tom Cruise, Kevin Spacey, Matthew McConaughey, Julia Roberts, Dustin Hoffman, Susan Sarandon și alții au jucat rolurile principale în filmele sale.

Urmăriți câteva la TV1000 Balkan în octombrie.

Vremea răzbunării


Statele Unite ale Americii, crimă, dramă, thriller, 1996

Într-un orășel american, doi bătăuși au violat și apoi au încercat să spânzureze o fetiță de culoare în vârstă de zece ani. Pedeapsa maximă pentru aceasta este de zece ani. Tatăl victimei, Carl, nu este de acord cu această decizie. El decide să îi facă el însuși dreptate, dar ajunge să se confrunte cu o condamnare la moarte. Avocatul Jake Brigance intenționează să-l salveze.

Un thriller juridic interesant, bazat pe primul roman publicat al lui Grisham. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar (Samuel L. Jackson).

Duminică, 2 octombrie, 22:00

Clientul


Statele Unite ale Americii, crimă, dramă, mister, 1994

Un avocat care lucrează pentru mafie se sinucide chiar în fața lui Mark, în vârstă de 11 ani. Înainte de a muri, bărbatul îi spune băiatului un secret pe care forțele de securitate încearcă să-l afle. Între timp, mafia vrea ca băiatul să fie redus la tăcere. Mark este în pericol, dar nimeni nu îl protejează. El apelează la avocata Regina Love, care va face orice pentru a salva copilul din mâinile mafiei și a face dreptate.

Rolul lui Mark i-a revenit lui Brad Renfro, marcând debutul său în film. Iar pentru rolul Reginei Love, actrița Susan Sarandon a fost nominalizatăt pentru un premiu Oscar. În 1995, a fost produs un serial cu același nume.

Duminică, 9 octombrie, 22:00


Juriul


Statele Unite ale Americii, crimă, dramă, thriller, 2003

New Orleans. Un agent de bursă concediat apare la muncă cu o armă. Ca urmare, unsprezece persoane sunt ucise și cinci rănite. Câțiva ani mai târziu, tânăra văduvă a uneia dintre victime dă în judecată compania de arme. Interesele ei sunt reprezentate de un avocat cunoscut care face lobby pentru interzicerea vânzării armelor. Firma pârâtă este reprezentată de un manipulator priceput care presează ilegal juriul.

Este primul film cu Gene Hackman și Dustin Hoffman, prieteni din 1956. Scenariștii au descoperit acest lucru în timpul filmărilor și au scris celebra scenă din baie, pentru a le asigura celor doi o scenă împreună.

Duminică, 16 octombrie, 22:00


Filme ce marchează aniversarea lui Kate Winslet


Pe 5 octombrie, fermecătoarea și remarcabila actriță britanică Kate Winslet împlinește 47 de ani. Criticii o compară cu Meryl Streep și sunt de părere că jocul și stilul lui Kate se îmbunătățesc de-a lungul anilor.

Până în prezent, Winslet a câștigat un premiu Oscar, cinci Globuri de Aur, trei BAFTA, două Emmy și premiul César de onoare.

Pentru a sărbători ziua de naștere a actriței, TV1000 va prezenta filme d-ale ei în fiecare miercuri din octombrie.


Nonconformiștii


Anglia - S.U.A., dramă, dragoste, 2008

Frank și April Wheeler sunt doi americani obișnuiți, cu doi copii. Viața lor este cufundată într-o rutină monotonă, dar cei doi visează de mulți ani să renunțe la toate și să se mute la Paris. Când posibilitatea de a-și îndeplini dorința se conturează tot mai mult, soarta decide să le testeze relația.

Această drama de familie, inspirată din romanul omonim al lui Richard Yates, a devenit un fel de reuniune a vedetelor Titanicului. În acest film, Winslet a jucat atât alături de Leonardo DiCaprio, cât și de Kathy Bates. Rolul lui April i-a adus lui Kate un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță într-o dramă.

Miercuri, 5 octombrie, 22:00

Cititorul


Statele Unite ale Americii, dramă, dragoste, 2008

Michael Berg, în vârstă de 15 ani, se îndrăgostește de Hanna Schmitz, care are de două ori vârsta lui. Între ei izbucnește o scurtă poveste de dragoste. Michael își vizitează adesea iubita, citindu-i cărți. Dar într-o zi, Hanna dispare din viața lui la fel de brusc cum a sosit. Opt ani mai târziu, se întâlnesc în circumstanțe foarte neplăcute.

Filmul este bazat pe cel mai bine vândut roman al scriitorului german Bernhard Schlink. Interpretarea excelentă i-a adus lui Winslet Globul de Aur și mult-așteptatul Premiu al Academiei. A fost cea de-a șasea nominalizare a ei la Premiile Oscar. Aspectul personajului ei se schimbă de mai multe ori în timpul filmului. Kate a fost nevoită să petreacă câte șapte ore pe scaunul de machiaj pentru a deveni o femeie mai în vârstă.

Miercuri, 12 octombrie, 22:00


În căutarea tărâmului de nicăieri


Anglia – S.UA., dramă biografică, 2004

Scriitorul James Barrie ajunge să cunoască o văduvă și cei patru fii ai săi, care îl inspiră să scrie o piesă despre băiatul Peter Pan și țara magică în care copiii nu cresc. La rândul său, el devine o consolare pentru familie și o nouă speranță în momentele dificile.

Filmul se bazează pe povestea adevărată a prieteniei dintre dramaturgul Sir J.M. Barrie și familia Davies, al cărei fiu cel mare se numea Peter. Filmul a primit șase nominalizări la premiile Oscar, dar a primit doar un titlu, pentru cea mai bună coloană sonoră.

Miercuri, 19 octombrie, 22:00
 

Mici copii


Statele Unite ale Americii, dramă, 2006

Sarah Pierce locuiește într-un oraș liniștit american împreună cu soțul și fiica ei. Obosită de rutina zilnică și indiferența soțului ei, începe o relație cu bărbatul de alături. Iubitul ei, Brad, s-a plictisit și el de căsnicia lui. În timp ce cei doi se complac în secret într-o aventură blândă departe de soții lor, viața liniștită a orașului este perturbată de întoarcerea din închisoare a unui pedofil.

O nominalizare la Oscar a marcat performanța actoricească a lui Kate.

Miercuri, 26 octombrie, 22:00


Niciun comentariu despre subiectul „Recomandări de filme la TV1000 în luna octombrie”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile