vineri, 30 septembrie 2022

Platforma de jocuri în streaming Stadia se închide

Google a a anunțat că platforma de jocuri în streaming Stadia va fi închisă din data de 18 ianuarie 2023.

Controler si tastatură (nu reprezintă hardware oficial al Stadia) - Fotografie decorativă realizată de HD Satelit România

Stadia va rămâne disponibil până când serviciul va fi oprit la data menționată anterior. În această perioadă, abonații vor avea acces la biblioteca de jocuri, inclusiv la jocurile Pro, dacă un abonament Pro activ începând cu 29 septembrie 2022. Asistența editorilor pentru jocuri poate varia și este posibil ca experiența de joc să fie afectată în timpul perioadei rămase.

Rambursări

Google oferă utilizatorilor Stadia rambursări pentru achizițiile de hardware Stadia (Stadia Controller, Stadia Founder's Edition, Stadia Premiere Edition sau Play and Watch with Google TV Package) efectuate în Google Store, precum și pentru achizițiile de jocuri și addonuri efectuate în Magazinul Stadia. 

Procesul de rambursare va dura ceva timp, dar compania se așteaptă ca majoritatea rambursărilor să fie procesate până pe 18 ianuarie 2023. Rambursările vor fi emise automat pentru o parte substanțială a tranzacțiilor efectuate digital. Pentru achizițiile pe care compania nu le poate rambursa automat, cumpărătorii vor primi un e-mail cu detalii despre cum pot să obțină rambursarea. Majoritatea achizițiilor de hardware (controller Stadia, Founders Edition, Premiere Edition și pachete Play and Watch with Google TV) făcute direct de la Google nu vor trebui returnate pentru a primi rambursarea. Achizițiile din diferite magazine fizice nu se rambursează.

Toate funcționalitățile comerciale de pe Stadia (capacitatea de a cumpăra jocuri, abonamente noi, addonuri /suplimente sau achiziții în joc) au fost deja dezactivate. Utilizatorii care dețineau un abonament Stadia Pro activ începând cu 29 septembrie 2022 nu vor fi taxați pentru accesul la biblioteca Pro sau la alte drepturi din abonament, în perioada rămasă până la închidere.

Contul și datele din Stadia

Utilizatorii vor putea să își exporte datele Stadia, cum ar fi informațiile despre profil, statisticile jocurilor, datele sociale, fișiere și capturi, prin intermediul Google Takeout (https://takeout.google.com/), până cel mai târziu in momentul când serviciul Stadia se va închide, pe 18 ianuarie 2023. Începând din acesta dată calendaristică,  datele Stadia vor fi șterse definitiv. De asemenea, utilizatorii pot șterge oricând serviciul Stadia din contul lor Google (https://support.google.com/stadia/answer/9617647). 

Nu ștergeți contul Google, în cazul in care l-ați creat doar pentru Stadia (ceea ce este extrem de puțin probabil), deoarece ștergerea contului Google va duce la ștergerea tuturor datelor și conținutului din acel cont, inclusiv a e-mailurilor, fotografiilor și fișierelor, și poate crește timpul necesar pentru a primi o rambursare a achizițiilor Stadia. Cu toate acestea, Google poate păstra anumite date, inclusiv datele privind tranzacțiile, timp de până la trei ani de la închiderea serviciului, în scopul procesării rambursărilor și al acordării de asistență pentru clienți.

Mai multe informații sunt disponibile în Centrul de ajutor Stadia (https://support.google.com/stadia/answer/12790109) , care va fi actualizat pe măsură ce devin disponibile noi informații.


Niciun comentariu despre subiectul „Platforma de jocuri în streaming Stadia se închide”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile