sâmbătă, 3 decembrie 2022

"Modul Avion" va deveni filă de istorie în Europa?

Comisia Europeană a hotărât că companiile aeriene pot furniza tehnologie 5G la bordul avioanelor, alături de date mobile mai lente. Aceasta înseamnă că pasagerii nu vor mai fi obligați să își comute telefonul în Modul Avion.

Avion în zbor - fotografie realizată de HD Satelit România

Detaliile despre modalitatea în care vor fi implementate modificările sunt neclare, însă termenul limită până când statele membre ale UE trebuie să pună la dispoziție benzile de frecvență 5G pentru avioane este clar: 30 iunie 2023.

Aceasta înseamnă că pasagerii curselor aeriene vor putea folosi telefonul pentru apeluri, precum și aplicații cu trafic intens de date, de exemplu pentru a viziona videoclipuri, filme sau programe tv online.

Thierry Breton, comisarul UE pentru piața internă, a declarat că noile planuri vor da naștere unor servicii inovatoare pentru pasageri și vor ajuta companiile europene să se dezvolte: "Cerul nu mai va fi o limită când vine vorba de posibilitățile oferite de conectivitate foarte rapidă, de mare viteză”, a spus acesta.

Comisia UE a rezervat anumite benzi de frecvență pentru aeronave încă din anul 2008, permițând unor companii să ofere acces în zbor la internet. Dar acest serviciu este mai lent, deoarece se bazează pe echipamente care conectează pasagerii din avion la internet prin intermediul sateliților.

Noul sistem va putea profita de vitezele de descărcare mult mai rapide oferite de 5G, care pot fi de peste 100 Mbps, permițând descărcarea unui film în doar câteva minute.

Modul Avion a fost important din punct de vedere istoric din cauza lipsei de cunoștințe despre modul în care dispozitivele mobile afectează aeronavele. Exista o îngrijorare că ar putea interfera în zbor cu sistemele automate de control. Recomandarea a fost ca atunci când pasagerii se află în zbor, dispozitivele să fie puse în Modul Avion. Însă ceea ce s-a descoperit din experiența acumulată este că riscul de interferență este foarte mic.

În SUA există și în prezent îngrijorarea că frecvențele 5G ar putea interfera și chiar ar putea cauza măsurători eronate de altitudine. Dar aceasta nu este o problemă în UE, deoarece există mult mai puține posibilități de interferență. În EU se utilizează o gamă diferită de frecvențe pentru 5G și niveluri de putere mai scăzute decât cele care au fost permise în SUA.

Este firesc că pasagerii care călătoresc cu avionul doresc servicii de internet de mare viteză. De aceea, autoritățile de reglementare vor oferi cadrul legal pentru astfel de servicii. Desigur, vor fi luate măsurile necesare pentru a nu fi afectată siguranța zborurilor si a pasagerilor.


7 comentarii despre subiectul „"Modul Avion" va deveni filă de istorie în Europa?”:
Anonim

În următoarele update-uri de Android această funcție o sa dispară.

Cristi

Nu o sa dispara la urmatoarele updateuri, deaorece Android e si in America, iar in America nu se va permite ceea ce se va permite in Europa.

Anonim

Update-urile se fac în funcție de regiuni după versiunile dispozitivelor cu Android.

Cristi

Anonim, updateurile la Android nu se fac pe regiuni.

Pe regiuni se fac updateurile la sistemele de operare ale telefoanelor, pe care le realizează producătorii de telefoane pe baza Android..

Una e Androidul pe care îl face Google și care nu se lansează pe regiuni, altceva sunt sistemele de operare lansate de diverși fabricanți de telefoane, care într-adevăr, pot fi pe regiuni.

Anonim

Aceeasi idee cu alte cuvinte.

Cristi

Nu e aceeași idee. Nu va fi scoasă opțiunea Modul Avion din Android. Nu e aceeași idee. Din contra, sunt idei total opuse.

Probabil nu faci diferența între un firmware bazat pe Android - făcut de niște fabricanți, deci un Android modificat de ei - și Android nemodificat facut de Google.

Telefoanele de la Google și de la unii fabricanți au Android nemodificat, și acolo nu va fi scoasă opțiunea Mod Avion. Poate va fi scoasă de cei care au Android modificat, de genul Samsung, Xiaomi etc.

dany

Anonim și Cristi, modul avion nu va fi scos de niciunde! Dacă ar face asta, telefoanele europene ar fi interzise la folosire in avioane din SUA! Nu ai avea voie să te urci într-un avion din SUA dacă ai la tine in buzunar un telefon care folosește un soft fara modul avion!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile