joi, 16 februarie 2023

Netflix a ieftinit semnificativ în România prețul abonamentului de bază

Serviciul de streaming Netflix si-a anunțat abonații ce utilizează pachetul de baza ("Minim") că va ieftini semnificativ prețul, astfel încât tariful va scădea de la 7,99 euro la 4,99 euro lunar pentru aceasta opțiune. De asemenea, noul preț al abonamentului de baza este deja disponibil si pentru abonații noi sau care își vor reînnoi sau schimba abonamentul.

Servicii de streaming - imagine decorativă realizată de HD Satelit România

"Sperăm că te bucuri de toate serialele și filmele oferite de Netflix. Actualizăm tarifele abonamentelor, iar tariful tău lunar va scădea la 4,99 euro, începând cu următoarea dată de facturare, după 14 februarie 2023", sunt anunțați abonații la pachetul Netflix Minim.

Vestea foarte bună este însă doar pentru utilizatorii abonamentul "Minim", deoarece prețurile abonamentelor Standard si Premium au rămas neschimbate, de  9,99 euro și respectiv 11,99 euro lunar. Abonamentul "Minim" oferă o calitate video HD (720p) si vizionare doar pe 1 dispozitiv (nu permite vizionare simultană pe două sau mai multe dispozitive), cel "Standard" o calitate video până la Full HD (1080p) și vizionare simultană pe maxim 2 dispozitive, iar cel "Premium" o calitate video până la Ultra HD (4K) HDR și vizionare simultană pe maxim 4 dispozitive.

De asemenea, Netflix precizează explicit, chiar pe pagina de alegere a abonamentului, că abonamentul este destinat doar persoanelor din locuința abonatului. De altfel, sunt cunoscute planurile Netflix de a limita în viitor la nivel internațional partajarea conturilor în afara locuinței, masuri similare fiind deja adoptate în mai multe țări (detalii AICI). România nu este nominalizată deocamdată, în mod oficial și explicit, în privința acestor limitări de partajare a contului, dar nu este exclusă aplicarea acestei decizii și în țara noastră, într-un viitor nu prea îndepărtat. Funcția "Gestionarea accesului și a dispozitivelor" este deja prezentă în contul de abonat Netflix, precum și funcția de transfer de profil către un cont nou (inclusiv posibilitatea de a dezactiva această funcție de transfer).

Nu este precizat motivul ieftinirii semnificative a prețului abonamentului de bază al Netflix, dar se pot face diverse presupuneri, de la cele de motivare a migrării utilizatorilor (ce au doar profile din conturi partajate) către propriile conturi de sine stătătoare, până la o nouă abordare a concurenței pe piața serviciilor de streaming din România, care devine tot mai aglomerată. În tara noastră, Neflix are concurenți direcți servicii precum HBO Max (cu prețuri de 4,99 euro lunar sau 39,90 anual; sau chiar gratuit prin intermediul unor pachete de tv cu plată), Disney Plus (29,99 lei lunar sau 299,90 lei anual), Amazon Prime (13,99 lei lunar) și (de două zile) nou-venitul SkyShowtime, care s-a lansat cu o ofertă de preț de 1,99 euro lunar pe viață. La aceasta lista se adaugă și ofertele de streaming locale (deși destul de diferite, fiind axate mai mult pe emisiuni și tv online) Voyo, Antena Play, PrimaPlay si altele, dar și serviciile de streaming ale operatorilor pay Tv Focus Sat, Digi Online, Orange tv, Vodafone și altele (gratuite pentru abonații tv cu plată sau contracost) .

UPDATE 23 mai 2023: Partajarea contului: Netflix va trimite emailuri abonaților din România privind utilizarea conturilor în mod comun în afara locuinței personale. Mai multe detalii găsiți AICI.


3 comentarii despre subiectul „Netflix a ieftinit semnificativ în România prețul abonamentului de bază”:
Cosmin

Degeaba,, dacă opreste folosirea lui în mai multe locații...

Anonim

Cosmin, nu se știe 100% dacă sau când nu se va mai accepta și în România utilizarea in multiple locații. Oricum, va fi permisă utilizarea in mai multe locații, dar nu simultan, adică nu ai cum sa fii în două locuri în același timp. Eu dețin 2 case, cred că îmi permit acum sa plătesc doua abonamente, din moment ce s -a redus prețul aproape la jumătate. Probabil asta e ideea ieftiniri. Mai greu cu cei care vor 4K sau Full HD in ambele locatii. Mie nu îmi trebuie, îmi ajunge 720p, doar minim am avut mereu.

Cosmin

Se știe sigur. De ce crezi ca au redus abonamentul? Să îi determine pe cei care împărțeau un abonament să-și facă câte unul fiecare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile