luni, 27 martie 2023

România Tv a început să emită în rezoluție HD

După mai mult de 11 ani de la lansare, televiziunea România Tv a început să emită în rezoluție HD și, desigur, în format 16:9. Deocamdată, în grilele furnizorilor de servicii TV cu plată, modificarea nu este vizibilă (cu excepția operatorului INES, care deja oferă versiunea HD) decât în privința raportului de aspect 16 9. Însă transmisia tv live în High Definition poate fi deja vizionată online în România, precum si la nivel internațional, prin intermediul website-ului propriu (romaniatv.net/live) al televiziunii menționate, începând din 25 martie 2023.

Televiziunea România Tv emite în HD - Imagine decorativă realizată de HD Satelit (nu reprezintă o captură din transmisia televiziunii România Tv HD)

Pachetul grafic a fost adaptat de asemenea la rezoluția HD 16:9, iar studioul este unul nou, dintr-un sediu nou. Sigla nu include acronimul HD. 

De altfel, încă din luna ianuarie, Roxana Niculescu, reprezentanta televiziunii România TV, a făcut o declarație importantă în timpul unei întâlniri cu membrii la Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Ea a explicat la acel moment că televiziunea intenționează să facă o serie de schimbări, începând cu mutarea din actuala locație, Casa Presei, într-un alt sediu si cu trecerea la HD. Aceste schimbări ar fi doar prima etapă a planului de transformare, iar cedarea din acel moment a licenței Ridzone Computers către RTV HD SRL va avea un impact semnificativ asupra modului în care România TV își desfășoară activitatea în viitor.

UPDATE 11 aprilie 2023: Televiziunea România Tv a intrat în rezoluție HD în grila de cablu digital a Digi România. Detalii găsiți dând click AICI.


20 de comentarii despre subiectul „România Tv a început să emită în rezoluție HD”:
Anonim

RomaniaTV a trecut la formatul 16:9. Intr-un final, sunt in 2023, totusi... Foarte probabil transmisia e HD, dar inca nu e HD si la operatorii TV. Pe site-ul lor live-ul pare HD, 720p. Grafica arata binisor, actualizata la format, generice noi ale emisiunilor. Nu comentenz subiectele si ce se dezbate, vorbesc strict tehnologic, evolutiv.

Anonim

Dacă RTV trece la HD, atunci îl introduc și eu în grila personală. Cu excepția lui TV1000 și WB nu mai păstrez nici un program SD de ceva ani.

Anonim

sper ca il vor exclude din lista pe cel Sd ca altfel iar se umple lista de dubluri !!!

Anonim

Cele mai multe nu sunt dublurile, ci triplurile (odată în analogic si de două ori în digital).

Anonim

Aveți răbdare, o să îl bage toți cabliștii in câteva săptămâni în HD.

Cristian

Pe mine mă interesează satelitul, că nu am cablu tv. Va intra și la operatorii prin satelit DTH?

Anonim

știe cineva cand îl baga digi in hd??

Anonim

Cred că pe cablu baga mai repede decât pe satelit, că pe cablu e banda destulă.

Anonim

Mi se pare că se vede destul de bine pe online, probabil că pe cablu se va vedea și mai bine.

Anonim

Posibil, depinde ce bitrate va fi alocat la unii sau la alții.

Anonim

Mă refeream ca să fie 1080i pe cablu, că poate pe online e mai mica rezoluția, poate e 720p pe online. Sau e 1080i sau 1080p pe online?

Anonim

Nu știu cum e rezoluția pe online, cert e că mie mi se pare că se vede destul de bine.

Sorin

se vede destul de fain pe web site

Anonim

In sfârșit bine că au trecut și ei la hd. Îi așteptăm și la Digi satelit și poate și FTA pe satelit, pentru toată lumea în HD gratis

Anonim

HD-ul românesc pe cablu este mai low-cost, adică 1080i/25 Hz. NU am auzit pe numeni să aibă 1080p/50Hz.

Anonim

Dar pe online are cineva 1080p cu 50 hz? România Tv cat are pe online acum, ca rezoluție?

Anonim

Au ami rămas posturile Centrului Național Media, Național TV, Național 24 Plus și Favorit.

Anonim

Pe online nu știm exact care este rezoluția, nu este afișată. Probabil 720p, sau 1080i.

Anonim

Încă nu au intrat pe cablu cu versiunea HD.

HD Satelit România

Televiziunea România Tv a intrat în rezoluție HD în grila de cablu digital a Digi România. Detalii găsiți dând click AICI.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile