duminică, 29 octombrie 2023

Jocurile Olimpice de vară Paris 2024 vor fi transmise în 4K Ultra HD HDR10 cu Dolby Atmos

Jocurile Olimpice de la Paris 2024, precum si cele Paralimpice, vor fi difuzate de televiziunea franceză în rezoluție nativă 4K Ultra HD, utilizând tehnologiile Dolby Atmos (AC4) și HDR10. Un flux E-AC3 (Dolby Digital Plus) va fi furnizat suplimentar, pentru a asigura compatibilitatea cu televizoare 4K UHD mai vechi, ce nu pot reda sunet AC4. Codec-ul video utilizat va fi HEVC, iar numărul de cadre pe secundă va fi de 50 progresiv (50p).


Jocurile olimpice de vară de la Paris din 2024 vor fi transmise în 4K HDR (imagine pur decorativă realizată de HD Satelit România - nu reprezintă o imagine oficială a competiției)

În plus, telespectatorii din Franța vor benefica de transmisia nativă Ultra HD 4K și în sistemul lor tv digital terestru. France 2 UHD 4K și France 3 UHD 4K vor avea fiecare un bitrate constant de 16 Mb/s pe digital terestru, ocupând aproape toată lățimea de bandă disponibilă efectiv de la emițătorul Ultra HD dedicat, ce furnizează un total de 33,6 Mb/s.

Tehnologia Ultra HD 4K este potrivită pentru necesitățile tehnice ale transmisiunile sportive, mai ales în privința mișcărilor rapide. În acest sens, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 au însemnat o evoluție importantă. Au fost produse aproximativ 6.000 de ore de conținut, difuzate în paralel pentru deținătorii de drepturi de televizare pe 41 de canale HD și 31 de canale UHD de distribuție. Au fost utilizate peste 660 de camere și 1.600 de microfoane în 16 unități mobile de producție și 9 unități de producție bazate pe centre de date. Astfel, Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 au oferit o privire captivantă asupra viitorului transmisiei live a acestui eveniment sportiv major și a fost prima dată când Jocurile Olimpice de Iarnă au fost produse nativ în Ultra High Definition cu High Dynamic Range (HDR) și cu un sunet captivant. Noile tehnologii de transmisie (conexiunile 5G, Cloud, IP) care au fost utilizate în transmisiile Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor fi folosite și la Jocurile Olimpice de vară, din 2024, de la Paris.

Parisul va găzdui a treizeci și treia ediție a acestor Jocuri Olimpice de vară, cel mai important eveniment multi-sportiv ce se desfășoară la un interval de patru ani. Parisul va fi al doilea oraș din lume care are onoarea de a găzdui jocurile pentru a treia oară, după Londra. Anul 2024 va avea și o semnificație aparte, deoarece va coincide cu centenarul ediției Jocurilor Olimpice ce a avut loc în Paris în anul 1924. Aceasta va fi, de asemenea, a șasea ocazie în care Franța va fi țara gazdă pentru Jocurile Olimpice, dintre care trei au fost ediții de vară și trei de iarnă.

UPDATE 15 noiembrie 2023: France 2 UHD și France 3 UHD vor fi transmise în DVB-SIS prin satelitul Eutelsat 5 West B. Mai multe detalii gasiti dând click AICI.


15 comentarii despre subiectul „Jocurile Olimpice de vară Paris 2024 vor fi transmise în 4K Ultra HD HDR10 cu Dolby Atmos”:
Dany

Jocurile Olimpice vor fi si anul viitor o adevărată experiență vizuală! Sunt curios cum va arăta ceremonia de deschidere în 4K! Parisul + tehnologie avansată = spectacol garantat.

Anonim

Hai să fim serioși, câți dintre noi avem televizoare care pot reda în 4K Ultra HD? :-))

Dany

Eu cred ca sunt foarte mulți in Romania care au televizoare 4K Ultra HD. Si chiar dacă nu avem acasă, e o oportunitate bună să ne modernizăm, mai ales ca televizoare 4K au acum un pret mai mic decat aveau acum 10 ani televizoarele HD. In plus, ofertele de Black Friday sunt pe drum. Dacă ai văzut vreodată o transmisie 4K nativa HDR in comparatie cu una pe un ecran HD, ai stii ca diferența e clară. Totul e mai detaliat, mai clar. Plus că Dolby Atmos oferă o experiență audio superioară.

Anonim

Oare cum o să arate replay-urile în 4K? O să putem vedea fiecare picătură de sudoare a atleților? :)))

Dany

Nici chiar asa , anonimele... Doar daca vor fi cadre prim plan... Probabil o să vedem și expresiile faciale ale atleților mult mai clar.

Sorin

Mă întreb cum ar fi fost să avem aceeași tehnologie și la edițiile trecute. Imaginați-vă momentele istorice ale sportului redat în 4K!

Cristi

Apropo, știe cineva dacă această transmisie a jocurilor va fi disponibilă și în România in 4K? Nu doar în Franța?

Dany

Cristi, cred ca fluxurile video native 4K HDR cu toate tehnologiile menționate vor fi furnizate la nivel global, inclusiv in Romania, catre radiodifuzorii care au drept de retransmisie.

Sorin

Cred că detaliile despre transmisie vor fi comunicate mai aproape de eveniment. Sper să beneficiem și noi de această tehnologie! Aștept cu nerăbdare să văd cum va arăta ceremonia de deschidere în 4K. Sunt convins că francezii o să ne uimească. Oricum, e clar că tehnologia avansează rapid. Cine știe ce ne rezervă viitorul în materie de transmisiuni sportive? Până atunci, să ne bucurăm de ce avem și să susținem sportivii noștri. Deci să sperăm că și performanțele sportivilor noștri vor fi pe măsura tehnologiei de transmisie.

Bogdan

La noi in țară jocurile olimpice sunt transmise de Eurosport, care au si canal 4K . Si jocurile olimpice de la Beijing au fost transmise in 4K.

Anonim

4K Ultra HD HDR10 cu Dolby Atmos. Adică fără niciun compromis. Perfect !

Julien

Autoritatea franceză de reglementare a mass-media Arcom a autorizat radiodifuzorii publici France 2 și France 3 să emită prin sistemul tv digital terestru (TNT) al Franței. Atât France 2, cât și France 3 vor continua să fie transmise și în HD, nu doar in Ultra HD. Transmisia în Franța ar putea începe cu câteva săptămâni, sub rezerva unei negocieri de succes cu operatorii de multiplex. Arcom este în proces de a contracta autoritățile locale din teritoriile franceze din alte tari francofone pentru a începe transmisiile. France 2 și France 3 vor fi difuzate în standardele DVB-T2 și HEVC care au fost adoptate de majoritatea televizoarelor UHD comercializate din 2017. Arcom a luat legătura și cu radiodifuzori privați care și-au exprimat și interesul față de formatul UHD.

Anonim

Ar fi mare lucru doar daca transmisia ar fi in 8k sau 16 k HDR Dolby si HFR.In lume exista deja de ani buni sute de canale 4k.

Anonim

Au anunțat că va fi și 8K și chiar VR, dar nu pentru publicul larg, ci experimental.

Sorin

Anonim, e o confirmare că vor fi transmise în 4K cu HDR. Puteau să nu fie transmise deloc în 4K. Așa ca e bine că au confirmat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile