miercuri, 15 noiembrie 2023

France 2 UHD și France 3 UHD vor fi transmise în DVB-SIS prin satelitul Eutelsat 5 West B

France Télévisions a încheiat un contract pe mai mulți ani cu Eutelsat Communications pentru a difuza două canale 4K, atât pe rețele terestre, cât și pe cele prin satelit. Canalele France 2 UHD și France 3 UHD vor fi distribuite prin satelit către transmițătoarele terestre din întreaga Franța, precum și direct către casele utilizatorilor prin intermediul platformei Fransat.

Jocurile Olimpice de la Paris - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Canalele publice vor fi transmise prin satelitul Eutelsat 5 West B, utilizând noul standard de tehnologie de transmisie DVB-SIS (Single Illumination System). Aceasta le permite celor de la France Télévisions să utilizeze o singură sursă de conținut pentru a combina distribuția atât către rețeaua terestră, cât și pentru recepția Direct-to-Home (DTH) prin Fransat, platforma gratuită prin satelit pentru canalele franceze.

Încorporând această abordare în strategia lor de distribuție, alimentând atât rețelele terestre, cât și pe cele prin satelit de la o singură sursă, France Télévisions asigură eficient ca toți telespectatorii de pe teritoriul francez să se bucure de programe de calitate 4K, indiferent de locația lor”, a explicat Laurence Delpy, Director General al Diviziei de Video de la Eutelsat.

France Télévisions este încântată să poată oferi canalele noastre France 2 și France 3 telespectatorilor,  cu o calitate excepțională a imaginii și a sunetului în standardul 4K Ultra HD. Eutelsat ne-a oferit o soluție inovatoare și competitivă pentru alimentarea rețelelor terestre și prin satelit” a adăugat Jacques Donat-Bouillud, Șeful Distribuției la France Télévisions.

Transmisia prin satelit va fi cel mai probabil criptată si este programată să înceapă până la începutul anului 2024, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris din 2024, care vor fi transmise în 4K Ultra HD HDR10 cu Dolby Atmos (mai multe detalii găsiți dând click AICI).


8 comentarii despre subiectul „France 2 UHD și France 3 UHD vor fi transmise în DVB-SIS prin satelitul Eutelsat 5 West B”:
Cristi

Pentru cine nu stie, sistemul "Single Illumination System" permite livrarea semnalelor pentru recepție directă de către receptoarele consumatorilor și, în același timp, pentru generarea fluxurilor pentru retransmisie terestră. Semnalele pot fi furnizate prin toate mijloacele DVB bazate pe TS, fie prin satelit, cablu sau terestru. Metadatele pot fi furnizate ca parte a semnalului. Un caz tipic de utilizare se bazează pe semnalele de difuzare prin satelit - fie semnale DVB-S , DVB-S2 sau DVB-S2X , care adresează în paralel receptoarele Direct-to-Home (DTH) ale consumatorilor și transmițătoarele terestre. Pentru retransmisia terestră a întregului sau a unei părți din conținut, semnalele DTH de format MPEG-2 TS de la unul sau mai multe sateliți pot fi utilizate, iar serviciile și componentele de serviciu pot fi selectate conform nevoilor radiodifuzorilor terestri. De asemenea, alte semnale non-satelitare și fluxuri de metadate pot fi integrate în pregătirea semnalelor terestre DVB-T2 și/sau DVB-T.

Anonim

Mi se pare interesant cum se schimbă modalitatea distribuției de conținut. Folosirea DVB-SIS pentru a combina transmisiile terestre și prin satelit pare eficientă din punct de vedere al costurilor și al infrastructurii. Dar sunt curios cum va afecta acest lucru calitatea transmisiei. Oare calitatea 4K va fi constantă atât pe transmisiile terestre, cât și pe cele prin satelit?

Anonim

va fi la fel

Danny

Din ce înțeleg, tehnologia DVB-SIS ar trebui să mențină o calitate ridicată a imaginii și a sunetului. Totuși, mă gândesc la impactul pe termen lung. Dacă acest model are succes, poate vom vedea o adopție mai largă a DVB-SIS de către alte rețele de televiziune. Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris din 2024 vor fi un test major pentru această tehnologie, având în vedere numărul mare de telespectatori. Un alt aspect interesant este integrarea metadatelor în semnale. Acest lucru poate deschide ușa pentru servicii personalizate sau chiar publicitate direcționată. Revenind la DVB-SIS, mă întreb cum va fi gestionată tranziția pentru cei care au echipamente mai vechi. Nu toți telespectatorii vor fi pregătiți pentru schimbare.

Anonim

Pai tocmai asta cred ca e avantajul, cred ca telespectatorii vor putea recepționa cu echipamentele actuale. DVB-SIS e compatibila cu aceste echipamente actuale DVB-S/S2... probabil...

Anonim

Pt a primi semnal dvb t2, trebuie statii zonale care primesc dvb sis si reimpacheteaza semnalul ca si dvb t2 si-l transmit zonal. Deci nu poate folosi direct semnalul din satelit.

Anonim

Nu e așa, tocmai asta e e ideea, că DVB-SIS merge și pe receptoarelor de satelit normale ale telespectatorilor care se uită la DTHul Fransat.

Anonim

DVB-SIS sau sistemul de iluminarea unică aduce economii majore, permițând unui singur flux unic să servească un scop dublu - ajungerea semnalului de satelit direct la casele spectatorilor, cât și la transmițători tv terestri. Doar transmițători tereștri și nevoie de echipamente speciale. Telespectatorii folosesc receptoarele normele.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile