vineri, 1 martie 2024

Eurosport transmite competițiile de ciclism de primăvară

În acest weekend, Eurosport deschide sezonul competițiilor de ciclism de primăvară, cu transmisii ale unora dintre cele mai așteptate curse UCI World Tour. Fanii ciclismului se pot bucura de două tururi de o săptămână și o cursă clasică în Italia, marcând astfel începutul acțiunii pentru luna martie, anunță Warner Bros. România printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Tirreno – Adriatico (imagine remisa în comunicat de către Warner Bros Discovery România pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit)

După ce Omloop Het Niewsblad a inaugurat sezonul european de ciclism din cadrul UCI World Tour săptămâna trecută, atenția se îndreaptă acum spre Italia, Franța și Belgia, care urmează să fie în centrul atenției în lumea ciclismului. Strade Bianche, o cursă de primăvară emblematică ce se desfășoară în Toscana pe drumuri neasfaltate, este programată pentru sâmbătă, 2 martie. Tadej Pogačar, câștigătorul ediției din 2022, și Tom Pidcock, victorios în ediția precedentă, sunt printre favoriții acestei curse, care va fi transmisă pe Eurosport 2 de la ora 15:00, precedată de cursa feminină de la ora 13:00.

Ziua de duminică aduce startul în Paris – Nisa, cunoscută și sub numele de „Cursa către Soare”, care anul acesta constă în opt etape, începând din nord-vestul capitalei Franței până pe coasta mediteraneană, la Nisa. Printre favoriții acestei ediții se numără Remco Evenepoel și Primož Roglič, ultimul fiind câștigătorul ediției trecute.

Paris – Nisa (imagine remisa în comunicat de către Warner Bros Discovery România pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit)

Concomitent cu Paris – Nisa, Tirreno – Adriatico își începe parcursul luni, 4 martie, cu o etapă de contratimp individual la Lido di Camaiore. Cunoscută drept „Cursa celor două mări”, competiția se va încheia duminică, când va fi dezvăluit noul câștigător la San Benedetto del Tronto. Eurosport 2 va transmite etapele ambelor tururi pe parcursul săptămânii următoare, începând cu ora 14:05.

În a doua parte a lunii martie, Eurosport va transmite primele două Monumente ale sezonului de ciclism de primăvară. Milano – San Remo, cunoscută drept cea mai lungă cursă de o zi din circuitul UCI World Tour, este programată pentru 16 martie. Această competiție, un test suprem de rezistență, a fost câștigată în anul precedent de Mathieu van der Poel, care își propune să-și reînnoiască titlul în 2024, eveniment ce va fi difuzat în direct pe Eurosport 2.

Luna martie include, de asemenea, o serie de curse clasice de primăvară, între care Brugge de Panne, Clasica E3, Gent – Wevelgem și Dwars door Vlaanderen, toate desfășurându-se în Belgia. Aceste evenimente cresc anticipația fanilor ciclismului pentru al doilea Monument al anului, care va fi transmis pe Eurosport 1. Turul Flandrei își va anunța câștigătorul pe 31 martie, cu sosirea în Oudenaarde.

Agenda competițiilor UCI World Tour din luna martie este completată de Turul Cataloniei, care va fi difuzat pe Eurosport 2 în perioada 18-24 martie, adăugându-se astfel la lista impresionantă de evenimente cicliste ale lunii.

Agenda Eurosport pentru transmisiunile de ciclism în luna martie este următoarea:

Pe 2 martie, Strade Bianche va fi prezentată pe Eurosport 2.

Între 3 și 10 martie, cursa Paris – Nisa va fi disponibilă pe Eurosport 2.

De asemenea, între 4 și 10 martie, Tirreno – Adriatico se va desfășura pe Eurosport 2.

Milano – San Remo, programată pentru 16 martie, va fi transmisă pe Eurosport 2.

Turul Cataloniei, care se va desfășura între 18 și 24 martie, va fi de asemenea pe Eurosport 2.

Pe 20 martie, cursa Brugge de Panne va fi prezentată pe Eurosport 2.

Clasica E3 este programată pe 22 martie, pe Eurosport 2.

Gent – Wevelgem va avea loc pe 24 martie, transmisă pe Eurosport 2.

Dwars door Vlaanderen va fi pe 27 martie, pe Eurosport 1.

Turul Flandrei, pe 31 martie, va fi prezentat pe Eurosport 1.

Toate aceste competiții vor fi transmise în direct și vor fi disponibile online pe Eurosport.ro.


Niciun comentariu despre subiectul „Eurosport transmite competițiile de ciclism de primăvară”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile