joi, 28 martie 2024

TVR Sport a fost lansat pe 30 martie 2024. Este disponibil deja la unii operatori de cablu (DIGI, Vodafone, Nextgen), în online, în digital terestru și prin satelit

Au început testele pentru noua televiziune națională publică TVR Sport, care se va lansa sâmbătă, 30 martie 2024, la ora 07:00. 


TVR SPORT a intrat la DIGI Tv cablu (detalii mai jos) Fotografie realizată de HD Satelit România

Testele sunt deja disponibile pe multiplexul tv digital terestru, în DVB-T2. De asemenea, sunt disponibile in online, pe platforma TVR+ si pot fi accesate AICI (de asemenea, am oferit backlink către TVR Sport și în pagina de recomandări tv live oficiale de pe HD Satelit ).

Lansat ca al 14-ale canal al Societății Române de Televiziune, TVR SPORT va fi o televiziune dedicată promovării sportului românesc, valorilor sportive naționale, precum și a unui stil de viață sănătos prin sport.  Grila TVR SPORT va include o varietate de conținut, printre care buletine de știri, transmisiuni live, dezbateri și programe dedicate sporturilor. 

TVR SPORT va transmite Jocurile Olimpice de la Paris, considerat cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, care va avea loc între 26 iulie și 11 august 2024, alături de alte canale ale TVR. Înaintea competiției olimpice, canalul va difuza o serie de podcasturi și emisiuni speciale ce vor prezenta poveștile unor campioni legendari, precum Gabriela Szabo, Marian Drăgulescu, Maricica Puică și Leon Rotman, care vor împărtăși telespectatorilor amintiri despre performanțele lor.

Oferta TVR SPORT include, de asemenea, campionate și competiții internaționale în diverse sporturi, precum fotbal, volei, natație, polo, gimnastică, box, snooker, șah și tenis, precum și momente din istoria sportului românesc cu mari campioni, de la Nadia Comăneci la Sandra Izbașa și de la Ilie Năstase la Simona Halep.

Canalul va prezenta și istorii și portrete ale fotbaliștilor renumiți și ale echipelor din fotbalul românesc, incluzând personalități precum Dobrin, Balaci, Ozon și Baratky, alături de Hagi, Mircea Lucescu, Adrian Mutu și Belodedici.

Programul TVR SPORT va cuprinde, printre altele, producții precum "Ora de sport", care va aduce pentru prima oară într-o emisiune de sport competiții școlare de handbal, judo, atletism, tenis de masă, scrimă, baschet 3x3, fotbal și volei, fie că sunt competiții naționale sau regionale. "Ora olimpică" va informa telespectatorii despre cele mai recente noutăți legate de competiții, calificări, sportivi români și evenimente, oferind toate detaliile relevante în anticiparea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. "Podcasturile TVR SPORT" vor explora diverse teme, incluzând legende sportive, sportivi în activitate, medicină sportivă și altele.

Gazdele emisiunilor TVR SPORT vor fi reprezentate de Eda Marcus, Costin Deșliu, Cristian Mândru și Tudor Furdui, împreună cu alți jurnaliști din redacția sport a TVR. 

Conform lui Dan Cristian Turturică, în calitate de Președinte-Director General al TVR, lansarea TVR Sport reprezintă o continuare a dezvoltarea Televiziunii Române, prin oferirea de produse mediatice relevante și necesare publicului. La TVR SPORT se vor încuraja competițiile mai puțin cunoscute și se vor readuce în atenție momente memorabile din istoria sportului românesc, păstrate în Arhiva de Aur a TVR. Canalul va fi, de asemenea, un loc de întâlnire pentru marii campioni și pentru tinerii dornici de performanță, se precizează într-un comunicat de presă al TVR.

Noua televiziune va fi disponibilă pe satelitul Eutelsat 16 Est în HD, pe cablu în HD și/sau SD și pe terestru în DVB-T2 (cu acoperire națională și în mod gratuit) în MUX-1 (operat de Societatea Națională de Radiocomunicații) în format SD.

Pe satelit este transmis deja în HD în pachetul SRTv, având următoarele date de recepție: satelit EUTELSAT 16A, poziție orbitală 16° E, frecvență 11512 MHz, standard DVB-S2, modulație 8PSK, symbol rate 29,950 Msymb/sec, polarizare verticală. De asemenea, este transmis deja și în digital terestru, în SD.

Lansarea acestui canal vine să completeze portofoliul TVR, care include deja posturi generaliste, regionale, de știri, din domeniul cultural și folcloric, oferind astfel o gamă diversificată de programe publicului larg. Societatea Română de Televiziune deține 14 posturi TV, atât naționale, internaționale, cât și teritoriale, incluzând TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR CULTURAL, TVR FOLCLOR, TVR SPORT, TVR Internațional, TVR MOLDOVA, TVR CRAIOVA, TVR IAȘI, TVR TIMIȘOARA, TVR CLUJ și TVR TG.MUREȘ. Acestea sunt disponibile prin canale TV tradiționale și online prin platforma TVR+.

UPDATE 28 martie 2024, ora 12:00: Conform colegilor de hobby de pe pagina de Facebook a HD Satelit, TVR Sport a intrat în teste și în grila de cablu  a Vodafone, la poziția 206.

UPDATE 28 martie 2024, ora 19:00: TVR SPORT a intrat la DIGI cablu digital (DVB-C). De exemplu, în Drobeta-Turnu Severin și Târgu Jiu a fost introdus pe frecvența cu Digi Sport 3 HD ( 474000, SR 6900, 256QAM), la pozitia 208, după TVR FOLCLOR, conform informațiilor furnizate de Emil din comunitatea de Facebook a HD Satelit). Am verificat personal prin scanare în rețeaua RCS RDS (imagine mai jos). Recepția este SD la Digi TV cablu (nu exista deocamdată informații dacă va exista și o versiune retransmisă în HD la acest operator de tv cablu). Momentan rulează în buclă un scurt promoțional video. Este adăugat și în NIT (căutare canale după operator Digi, în ordinea oficială).

TVR SPORT a intrat la DIGI Tv cablu - Fotografie realizată de HD Satelit România

UPDATE 29 martie 2024, ora 10:00: Conform colegilor de hobby de pe pagina de Facebook a HD Satelit, TVR Sport a intrat în teste și în grila de cablu a Nextgen.

UPDATE 30 martie 2024, ora 7:00: TVR Sport a fost lansat.

Captură realizată de HD Satelit România de la lansarea TVR Sport



29 de comentarii despre subiectul „TVR Sport a fost lansat pe 30 martie 2024. Este disponibil deja la unii operatori de cablu (DIGI, Vodafone, Nextgen), în online, în digital terestru și prin satelit ”:
Anonim

Pe cand intra in grila digi TVR SPORT?

Anonim

pe 30 martie

Alin

TVR Sport HD intră la Digi,Vineri 29 Martie după ora 14:00

Anonim

In Prahova a intrat.

Anonim

Pe frecventa 474 in Suceava doar SD

Anonim

Pe satelitul Eutelsat 16 Est se poate vedea doar cu cartela TVR sau FREESAT in format HD acuma este doar prezentare canal. Pe terestru in format SD pe canalul 12.

Anonim

A intrat și la Buzău în grila digi pe frecventa 474000/6900/Q

Anonim

Continuă risipa cu SD.

Anonim

Este și HD.

Anonim

SD este doar pe antenna (transmisie terrestra DVB-T2), pe cablu si satelit este HD. Se poate transmite HD si pe trestru dar cei de la TVR au nevoie de 2 Mux-uri De exemplu TVR 1, TVR 2, TVR Info, TVR Cultural TVR Folclor TVR Sport toate in format HD pe MUX 1 iar TVR 3 si TVR Regionale pe MUX. Dar ar fi costuri prea mari iar solutia simpla este sa lase in format SD ca sa fie toate pe un singur MUX.

Anonim

sunt curios daca cei de la Digi il vor baga in grupul de canale Sport. Inteleg ca acum in unele zone e pe 208 si SD.

Anonim

Ce contează, oricum este recomandabil ca fiecare să își așeze grila cum îi place :)

Anonim

Salut! A intrat pe Digi in Arges pe frecventa 456.9MHz....

Anonim

Salut! In Arges e in SD pe frecventa 465.9MHz ,pozitia 208

Anonim

când va intra TVR Sport la Orange România Communications.

Anonim

TVR Sport se afla in grila digitala Digi la capatul listei, pe pozita 208 sau 229 in functie de zona, dupa TVR Folclor HD.

Anonim

Tvr Sport îl găsiți la Digi în București pe frecvența digitală 442 Mhz,256 QAM.A fost deja introdus azi 29 martie

Anonim

Tvr sport se poate recepționa și la liber pe dvb-t(erestru).A fost introdus deja,azi 29 martie 2024

Anonim

Deocamdată sunt redate în buclă aceleași imagini.

Anonim

La Digi este doar SD.

Gigi

Pai e test de emisie, nu a fost lansat ,de aceea sunt aceleași imagini in buclă. Din 30 martie 2024 începe normal...

Anonim

Da, la ora 7.00 e pus pe situl lor.

Anonim

Gata, a început cu un interviu cu Florea Dumitrache realizat alb-negru undeva prin anii '70.

Anonim

Păcat că este în format SD la digi.

Anonim

cand incepet tvr Sport HD?????

Cosmi

A inceput deja , e pe satelitul Eutelsat 16A in HD.

Anonim

La Digi nu au început încă versiunea HD. Este retransmis doar SD. Poate nu s-au înțeles încă la negocieri cu cei de la TVR.

Anonim

La digi la Constanța pe tv Philips 32PFS5501/12 spune că niciun program nu este disponibil(în grilă 201 TVR SPORT cu mesajul: niciun program nu este disponibil), aceeași problema am avut-o cu LitoralTV până să reorganizeze grila.

Anonim

Bună ziua. În județul Suceava la poz.208 a DIGI RCS RDS este Cromtel. Unde este TVR sport?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile