sâmbătă, 25 mai 2024

Televiziunea Chart Show Retro, recepționabilă gratuit prin satelit și în România

După o perioadă de emisie pe fasciculul britanic (care nu se poate recepționa în Romania), televiziunea Chart Show Retro a fost mutată pe o nouă frecvență, care are semnal suficient pentru receptia acestui post tv muzical și în țara noastră. Noile date de receptie de pe fasciculul European al satelitului Astra 2G de la 28,2 grade Est sunt: frecvența 11568 Mhz, polarizare verticală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK, provider BSkyB, FTA (la liber, necodat). Mai jos este un test de receptie în România, cu antena cu diametrul de 90 cm.


Transmisia este MPEG2 16:9 SD (dar tinand cont de continutul difuzat, mai vechi, nici nu era probabil necesar sa plătească bandă de retransmisie pentru HD). Însă transmisia DVB-S are avantajul ca poate fi recepționată și de utilizatorii care dețin doar un receptor DVB-S SD (nu este necesar receiver DVB-S2 HD).

Televiziunea difuzează muzică din anii 1980-1990 și este operată de That's TV, un radiodifuzor național de televiziune din Regatul Unit, care emite prin Sky, Freesat, Freeview și Virgin Media. În decembrie 2023, That's TV a anunțat că a achiziționat marca Chart Show de la Trace Group, pe lângă slotul Sky EPG rămas, care a fost eliberat de Trace Vault. Compania a folosit slotul pentru a lansa pe Sky, pe 4 martie 2024, acest canal muzical sub marca Chart Show.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea Chart Show Retro, recepționabilă gratuit prin satelit și în România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile