duminică, 4 martie 2012

Jocurile Olimpice 2012 de la Londra 3D

BBC a anunţat că diverse evenimente sportive de la Jocurile Olimpice Londra 2012 vor fi difuzate în format 3D. Ceremoniile de deschidere şi de închidere, precum şi finala pentru barbati la 100 metri vor fi difuzate în direct in format 3D.

De asemenea, zilnic va exista cel putin o transmisie in format tridimensional. Difuzarea in sistem 3D va fi efectuata prin intermediul logistic al canalului BBC HD, in timp ce transmisiile Full HD normale vor fi difuzate de canalul BBC One.


Ca şi în experimentele de transmisii 3D anterioare ale competiţiilor de la Wimbledon şi Strictly Come Dancing, emisia va fi efectuată necodat prin cablu, satelit şi terestru.

Şeful BBC 3D, Kim Shillinglaw, a declarat: "Suntem încântaţi să confirmăm pentru public ca vom efectua transmisii ale unora dintre momentele importante ale Jocurilor Olimpice 2012 din Londra."

Danielle Nagler, predecesorul lui Shillinglaw, şi-a exprimat îngrijorarea că transmisiile 3D s-ar putea să ocupe o lăţime de banda mai mare decât transmisiile obişnuite, deşi publicul căruia se adresează aceste transmisii nu deţine receptoare tv 3D compatibile decât într-un procent redus.

Roger Mosey, directorul BBC desemnat pentru Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, a sugerat prudenţă, spunând că trendul 3D a crescut mai lent decât a fost anticipat atunci când primele anunţuri priind această tehnologie au fost făcute în 2009.

Ceremoniile de deschidere şi de închidere au fost selectate a fi transmise în format 3D tocmai pentru că nu exista nici un eveniment sportiv concurent în acel moment. Nu este încă foarte clar dacă întreaga ceremonie de deschidere sau de închidere a Jocurilor Olimpice 2012 va fi transmisă în format 3D nativ.

BBC va oferi transmisii extinse ale Jocurilor Olimpice de la Londra, cu până la 24 de stream-uri live, disponibile pe site-ul BBC Sport sau difuzate pe BBC One, BBC Three, BBC Red Button, BBC Radio 5 live and BBC Mobile.


Niciun comentariu despre subiectul „Jocurile Olimpice 2012 de la Londra 3D”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile