luni, 25 februarie 2013

NEOSSat, un satelit pentru siguranța omenirii

În timp ce o serie de evenimente recente ( inclusiv impresionanta ploaie de meteoriți în Rusia ) ne reamintesc că nu suntem protejați de pericolul obiectelor care ne amenință din spațiul cosmic, Canada se pregătește să lanseze NEOSSat, primul sistem de detectare și supraveghere a asteroizilor prin satelit.

NEOSSat (Near-Earth Object Surveillance Satellite) este primul telescop din spațiu dedicat detectării și supravegherii asteroizilor, dar de asemenea și a resturilor și a altor obiecte spațiale.

Construit de Microsat Systems Inc Canada, sistemul va fi de mărimea unei valize și va fi poziționat pe o orbită hellio-sincronă.

Acesta va controla vecinătatea Pământului căutând asteroizii care sunt dificil de detectat cu ajutorul telescoapelor de pe Terra.

NEOSSat va studia de asemenea și obiectele de pe orbita din jurul Pământului, pentru a ajuta la reducerea posibilelor coliziuni. Acesta va ține evidența "molozului spațial", în cadrul sistemului de monitorizare a orbitei "înalte" a Pământului (HEOSS - High Earth Orbit Space Surveillance), un proiect de cercetare și dezvoltare pentru apărare din Canada ( DRDC ). NEOSSat va fi primul microsatelit utilizat în acest scop.

Spre deosebire de telescoapele terestre, NEOSSat va fi capabil să urmărească obiecte orbitale și resturi spațiale într-o varietate de zone și să nu fie limitat de localizarea geografică, de ciclul zi-noapte sau de condițiile meteorologice.

Informațiile colectate de NEOSSat vor consolida contributia Canadei la eforturile internaționale de a menține securitatea canadiană și internațională, atât civilă și militară.


Niciun comentariu despre subiectul „NEOSSat, un satelit pentru siguranța omenirii”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile