vineri, 1 martie 2013

10 GB/s download și upload wireless !

Nu e science-fiction, e viitorul care se apropie cu pasi rapizi !

NTT DoCoMo și Institutul de Tehnologie din Tokyo a atins o rată de upload de aproximativ 10 Gbps, în timpul unui experiment pe teren.

În experiment, folosind o lățime de bandă de 400 MHz din spectrul de 11 GHz, a fost transmis un flux de date de la o stație mobilă care se deplasa cu aproximativ 9 km / oră.

Multiple-input multiple-output (MIMO) este tehnologia care a fost folosita pentru a trimite fluxuri de date diferite int-un multiplex, utilizând 8 antene de emisie și 16 antene de receptie, sincronizate pe aceleași frecvențe.

Ținând cont de tot mai micul spectru de frecvențe rămas, din cauza traficul de date mobile care continuă să ocupe noi frecvente, DOCOMO își propune să obțină o viteză de transfer wireless mai mare de 10 Gbps, cu ajutorul bezinlor de superînaltă frecvență ( mai mari de 5 GHz ). Aceste frecvențe ridicate au fost dificil de utilizat pentru rețelele de telefonie mobilă, datorită distanțelor limitate pe care undele sunt în măsură să fie transmise in frecvențtele amintite, în special de-a lungul zonelor urbane cu obstacole diverse sau clădiri.

Specialistii de la NTT DoCoMo au mai remarcat că tehnologiile sunt aplicabile logic si pentru download în transmisiile de pachete, sugerând că se poate depăsi o rată de download de 10 Gbps/s.

Asadar, in cativa ani e posibil ca vitezele de transfer wireless cu care ne mandrim astăzi sa ajunga de domeniul trecutului, exact cum ni se par in prezent vitezele de 5kb/secunda de acum 10 ani-15 ani.


Niciun comentariu despre subiectul „10 GB/s download și upload wireless !”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile