vineri, 15 martie 2013

Filme transmise pentru cinematografe, prin satelit !

Mai multe companii din sectorul telecomunicațiilor și cinematografiei, inclusiv Deluxe Spain, Ericsson et MoMe, au încheiat un parteneriat pentru lansarea unui proiect inovator de modernizare și distribuție a filmelor în sălile de cinema, procedeu care se va face exclusiv prin satelit, eliminandu-se distributia pe suport fizic separat pentru fiecare film ce este proiectat.

Astfel, filmele vor fi distribuite tuturor cinematografelor în același timp, prin satelitul Hispasat 1E , în etape de doar trei ore ( cu viteze de transmisie mai mari de 115 Mbps ), crescand siguranța și eficacitatea acestui proces.

Se estimează că sistemul ar putea permite distribuirea a 20.000 de copii ale filmelor si 30.000 de trailere pentru aproape 2000 de cinematografe de pe teritoriul spaniol.

Modelul este destul de simplu: semnalul va fi trimis de catre Deluxe Spania și primit de către cinematografe prin satelitul Hispasat 1E.

Proiectul va fi protejat impotriva pirateriei, folosindu-se un sistem de criptare incă nedezvaluit si codat cu chei ce vor permite decriptarea filmelor la receptie in salile de cinema.

Bineînteles, exista si riscuri enorme, incat ceea ce pare o mai buna metoda de protectie, poate deveni exact invers, o sursă de filme piratate. De aceea probabil sistemul va fi gandit cu foarte mare atentie, fiindcă odată compromis ar pune la dispozitia grupurilor de piraterie din intreaga zona de receptie a semnalului satelitului Hispasat 1E 30° Vest , o sursa de filme real-time prin satelit si la calitate de cinema, calitate care este mult mai buna decat la un bluray original.


Niciun comentariu despre subiectul „Filme transmise pentru cinematografe, prin satelit !”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile