vineri, 22 martie 2013

"Salvați mințile oamenilor! Schimbați emisiunile și știrile de la tv !!"

Așa a intitulat o românca petitia sa online, revoltată de continutul needucativ si negativist difuzat in general de televiziunile din Romania.

Adevarul este ca de obicei la televiziunile romanesti este promovata incultura, valorile sunt silicoanele si banii, o pitipoanca e mai importanta de o mie de ori decat regretatul Amza Pellea, tragediile sunt la loc de cinste in Prime Time, iar Breaking news inseamna orice stire de 2 RON in care se injură unii.

Spre deosebire de televiziunile englezesti si germane, care prezinta in general doar latura pozitiva a societatii, televiziunea din Romania este axata pe negativism, acuze si false valori, un balcanism ( ca nu ii pot spune latinism ) media dus la extrem.

Bineinteles, toata roata media se invarte in jurul banilor din publicitate, care cresc proportional cu audiența. Iar la români audienta o face mizeria. Pentru ca publicul a fost îndoctrinat in ultimii 10-15 ani si cu precadere in ultimii 5 ani.

Si in mediu online situatia e aproximativa. Orice site care incearca sa fie educativ sau pozitiv are un numar semnificativ mai mic cititori decat un site de scandal, iar traficul nu creste, indiferent de cate materiale de calitate sunt adaugate zilnic.

Se pare ca romanii sunt ahtiati după bârfă si distrugere, iar educatia, bunul simt si lucrurile frumoase au disparut intr-un colțisor al subconștientului.

Si nu ar fi mare problema daca cealalta latura a Ying-yang-ului nu s-ar exterioriza fățis, ca urmare a dresajului "intelectual" oferit de media. De asemenea si pe site-urile web, raportul dintre comentariile pozitive sau educationale si cele care contin calomnii fără rost este unul care tinde spre zero. Dar daca asta face audienta si trafic, asta se oferă publicului.

Nu are rost sa continuăm, ati inteles cu totii ideea.

Daca o sustineti, dati un vot petitiei online a acestei doamne/domnisoare Andreea Bucin Popazu ( nu o cunostem, dar ne-a impresionat demersul si dorim sa ii acordam acest mic ajutor de promovare ).

Dovediti ca nu e suficient sa stingeti televizorul, ci că televizorul trebuie lăsat pornit, iar continutul trebuie sa fie cel schimbat, poate chiar cu ajutorul CNA, la urechile si ochii caruia va ajunge cu siguranta petitia.


3 comentarii despre subiectul „"Salvați mințile oamenilor! Schimbați emisiunile și știrile de la tv !!"”:
Anonim

foarte frumos pentru sustinere !!

Anonim

Sustin toate demersurile de acest gen. Sa scapam odata de pitipoance si manelisti !

Anonim

Până la urma CNA a tinut cont de petitia aceasta:

Campania de strângere de semnături pentru petiţia online lansată de CNA sub titlul “Interesul public mai presus de gustul publicului” este în plină desfăşurare.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este sprijinit acum de societatea civilă care a iniţiat, la rândul său, prin doamna Andreea Bucin din Braşov, o petiţie online similară: “Salvaţi minţile oamenilor. Schimbaţi emisiunile şi ştirile de la TV”.

Pornind de la premisa că ambele petiţii vizează un scop comun, acela de a încerca o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio şi de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei actuale a audiovizualului, s-a convenit ca, în acţiunile pe care CNA le va iniţia în viitor, ca unică autoritate de reglementare a conţinutului audiovizual şi garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, să se bazeze pe numărul total de semnături.

Până în prezent, ambele petiţii au strâns un număr relativ egal de semnături, în total fiind peste 38.500 de persoane care ni s-au alăturat şi cărora dorim să le mulţumim pentru implicarea în acest demers, pe care îl considerăm de interes naţional şi care vizează în esenţă o schimbare în abordarea de către radiodifuzori a programelor şi, implicit, o schimbare a percepţiei publicului cu privire la ofertele pe care radiodifuzorii i le pun la dispoziţie.

Vă rugăm să ne susţineţi în continuare!

Votul dumneavoastră este important pentru noi toţi!

Petiţia CNA “Interesul public mai presus de gustul publicului” poate fi semnată atât pe site-ul www.cna.ro, cât şi la adresele:

http://www.petitieonline.com/interesul_public_mai_presus_de_gustul_publicului

http://www.petitieonline.ro/petitie/interesul_public_mai_presus_de_gustul_publicului-p57870154.html

Petitia “Salvati mintile oamenilor. Schimbati emisiunile si stirile de la TV” poate fi semnată la adresa: http://www.causes.com/actions/1730442-salvati-mintile-oamenilor-schimbati-emisiunile-si-stirile-de-la-tv?utm_campaign=search_widget

Linkul de confirmare aici ca e asa :

http://www.cna.ro/Informare-de-pres,5964.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile