vineri, 1 martie 2013

Televiziunea trebuie să fie și educativă, nu doar sursă de profit

CNA a organizat astazi o dezbatere cu tema ""Audiovizualul între ficţiune şi realitate", la care au participat jurnalisti cunoscuti din televiziune si radio, dar si alte persoane care au reprezentat astfel de institutii de media.

In dezbatere s-a pus accent pe calitatea redusa si putin educativa a emisiunilor multor televiziuni din Romania, fara a fi nominalizate, "exemplificandu-se" ca ar trebui ca fiecare telespectator sa consume zilnic pentru "sanatatea mintala" cel puțin o ora de televiziune de calitate.

Jurnalistii prezenti au amintit ca televiziunea ar trebui sa slujeasca si interesului public, sa aiba un rol formator si cultural, si nu sa fie doar o modalitate de profit.

Televiziunile  alearga  doar dupa audiență in detrimentul continutului pozitiv si benefic, chiar daca e clar ca toti urmaresc interesele financiare, iar lupta este dură ( in aceasta privinta s-a propus sa se caute si alte metode de a obtine profituri, in afara celor 12 minute legale de publicitate, dar fara a fi incalcata legislaţia europeană sau din Romania).

Asadar, televiziunea ar trebui sa fie si un serviciu public cultural, nu doar economic.

De asemenea, s-a anuntat ca CNA va invita la discutii si operatorii de cablu, patronii agentiilor de publicitate sau a radiofuzorilor mass-media.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea trebuie să fie și educativă, nu doar sursă de profit”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile