duminică, 17 martie 2013

Windows Media Center, folosit ca software DVB-S Card Viewer

Stiati ca Windows Media Center al Windows 7 poate fi folosit ca viewer pentru placi DVB-S Card de satelit, in loc de ProgDvb, DvbViewer, DvbDream etc ?

Observasem functia de mult timp, dar nu i-am dat importanta pâna acum, până când un coleg de hobby de pe Rdi Board mi-a amintit intr-o discutie conexă.

Asa ca am realizat cateva teste, cu Windows 7 SP1 updatat la zi si conectat la internet, cu o placa DVB Sky-Star 2 HD instalata hardware si software corect.

Testele le-am realizat cu programe FTA SD si au functionat ireproșabil ( imagine, stabilitate si sunet extraordinare ). Chiar nu ne asteptam.

Nu o sa facem un tutorial detaliat, e destul de simplu pentru un cititor pasionat de receptia satelit.

Porniti Windows Media Center, alegeti din el Tv, vă va downloada si instala apoi automat un soft. Trebui sa setati locatia dvs, codul postal si ce ma mai cere.

Apoi alegeti daca folositi DiSEqC ( functioneaza pana la 4 LNB-uri ). Noi am ales doar 1 singur satelit, si apoi am selectat Astra.

Apoi a mai "lucrat" ceva pe acolo în mod hidden ( probabil a downloadat o lista de canale gata scanata pentru satelitul respoectiv ), fiindca dupa foarte putin timp ( sub 1 minut ) a aparut primul program receptionat de pe Astra ! :)

Meniurile si OSD-ul sunt foarte stilizate si arata clean.

Are si EPG...

Are si functie de time-shifting si de inregistrare.

EPG-ul complet este frumos stilizat. Poate fi folosit si pentru schimbarea programelor.

Are si editor de lista canale si proprietati canale.

Are si teletext simplu sau mixat cu imaginea.

Daca nu esti multumit de lista de canale, poti sa faci scanare transpondere.

Dupa scanare, lista s-a improspatat cu cateva sute de canale noi, inclusiv cateva HD necodate.

Poate nu este un player dvb-card profesional ( nu credem ca functioneaza cu pluginuri DVB, ci doar cu altele standard pentru WMC, cum ar fi de tv online, channel logos, EPG custom, ce pot fi downloadate si instalate separat ), dar va garantez ca este foarte stabil, simplu ( dupa ce va obisnuiti cu meniurile, din cauză că sunt total inedit asezate fata de un player "obisnuit", cum ar fi Prog Dvb ) si elegant realizat grafic.

Daca reusim sa il folosim si ca server DLNA pentru tunerul de satelit, chiar a fi o realizare.

Si mai sunt multe de spus despre Windows Media Center, folosit ca software DVB-S Card Viewer, dar nu vreau sa va răpesc placerea de a descoperi singuri.

Pentru ca sigur v-am atras interesul pentru acest software gratuit. :)


Niciun comentariu despre subiectul „Windows Media Center, folosit ca software DVB-S Card Viewer”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile