vineri, 19 aprilie 2013

IP-LNB, o inovație spectaculoasă

SES, Inverto, Abilis și MaxLinear revolutioneaza televiziunea prin satelit cu primul IP-LNB.

Noul IP-LNB oferă conținut difuzat prin satelit catre televizoare, tablete, smartphone-uri și PC-uri conectate la rețeaua IP de acasă.

La conferinta SES Industry Days din aprilie 2013 a fost anuntată proiectarea în comun a unei componente esențiale în reducerea costurilor de distribuție a televiziunii satelit la domiciliu prin IP , mai exact primul LNB care va include tehnologia "opt-canale satelit-către-IP".

IP-LNB este un dispozitiv prototip care va oferi opt canale concurente de la oricare dintre transponderele unui satelit de la o anumită poziție orbitală.

Aceste canale vor putea fi transmise prin intermediul unicast sau multicast IP, către dispozitive fixe și portabile.

Semnalul de la satelit va putea fi distribuit prin Ethernet, prin power-line communications (PLC) sau printr-o rețea locală Wi-Fi.

Tehnologia poate fi utilizată pentru televiziuni necodate free-to-air (FTA) sau pentru televiziuni criptate.

"IP-LNB va oferi furnizorilor de televiziune prin satelit și consumatorilor opțiuni noi pentru distribuirea de televiziune receptionată de la satelit către mai multe televizoare, computere și tablete, la cel mai mic cost", a declarat Thomas Wrede de la SES.

"Când ne-am angajat să transformam metoda de conversie SAT > IP intr-un standard deschis, ne imaginasem deja acest tip de inovație. Este interesant să il vedem acum realizat."

LNB-ul este un element principal al unui sistem de receptie prin satelit, primind semnale colectate de antena de satelit, amplificandu-le și convertindu-le la frecvențe intermediare, pentru a fi transportate la un receptor (de exemplu recievr de satelit).

Acum funcțiile IP-LNB vor permite distribuirea acestui semnal si conținut prin satelit la domiciliu printr-un un singur cablu Ethernet.

IP-LNB poate fi alimentat prin acest cablu ( folosind tehnologia PoE), reducand costul total al sistemului și consumul de energie.

Aceasta noua tehnologie asigură accesul direct la semnalul digital receptionat de la satelit, permitand sa fie efectuate chiar si măsurători de calitate, accesibile pe LAN. De asemenea, se simplifica foarte mult instalarea unei antene și se facilitează monitorizarea de la distanță prin LAN sau poate chiar internet.

Proiectarea unui astfel de LNB necesită progrese semnificative pentru chipset-ului folosit, pentru tehnologia software de streaming IP, incât să fie indepliite cerințele unice de sistem cu privire la dimensiunea, consumul de energie, fiabilitatea pe termen lung și prețul mic pentru o unitate, astfel incat produsul IP-LNB să fie viabil comercial.

Mai multe detalii despre tehnologia SAT>IP puteti găsi in articolul de aici.


Un comentariu despre subiectul „IP-LNB, o inovație spectaculoasă”:
Romanian Dreambox Info

Foarte interesant, am preluat si noi stirea in sectiunea News cu link redirectional direct catre acest articol.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile