marți, 30 aprilie 2013

Top 10 sateliți cu televiziuni HD necodate

Care este cel mai bun satelit pentru programe HD necodate?

Este o intrebare la care se gandeste orice posesor al unei instalatii de receptie satelit cu receiver compatibil pentru receptionarea programelor HD necodate ( care nu necesita abonament).

Recent m-am decis sa numar aceste canale HD necriptate, in functie de satelitii ( mai precis pozitia orbitala) pe care sunt emise.

Si astfel am ajuns la cateva concluzii la care nu ma asteptam.

Prezentul top nu l-am realizat neaparat in functie de cate programe HD receptionez gratuit pe fiecare satelit.

Topul l-am realizat dupa numarul teoretic de programe transmise pe pozitia orbitala respectiva.

Pentru unele dintre acestea este necesara o antena de peste 1 metru diametru (sau chiar peste 1,2 m).

Dar ca idee ordinea satelitilor cu cele mai multe programe FTA ramane neschimbata.

Din top se deduce ca desi exista pe diversi sateliti foarte multe programe HD (sute de canale), acestea sunt criptate si inutile unui pasionat cu receptor HD FTA. Topul ar diferi intr-o oarecare masura daca ar avea ca si criteriu numarul total de programe HD (criptate si necriptate) emise pe diverse pozitii orbitale.

Dar in privinta programelor HD gratuite se observa clar ca satelitul Astra (19.2°E ) conduce detasat. Este urmat de programele HD gratuite ( multe de sport in araba ) de pe Badr (26.0°E), iar ca optiune pentru programe englezesti de calitate HD la liber de Astra / Eutelsat (28.2°E).


Top 10 sateliți cu televiziuni HD necodate

1. Astra (19.2°E) - 44 programe HD gratuite ( multe germane de calitate, unele cu variante locale )

2. Badr (26.0°E) - 22 programe HD gratuite ( multe arabe de sport, dar de calitate)

3. Astra / Eutelsat (28.2°E) - 14 programe HD gratuite ( in general englezesti de calitate)

4. Eutelsat / Nilesat (7.0°V) - 14 programe HD gratuite ( arabe )

5. Eutelsat (5.0°V) - 9 programe HD gratuite ( italiene si franțuzești )

6. Eutelsat 9A (9.0°E) - 7 programe HD gratuite ( maghiare, frantuzesti, englezesti )

7. Turksat (42.0°E) - 7 programe HD gratuite ( turcesti )

8. Hot Bird (13.0°E) - 6 programe HD gratuite ( frantuzesti, italiene, englezesti, rusești )

9. Eutelsat (12.5°V) - 4 progame HD gratuite ( italiene )

10. Eutelsat (7.0°E) - 3 progame HD gratuite ( turcesti, spaniole )


14 comentarii despre subiectul „Top 10 sateliți cu televiziuni HD necodate”:
Anonim

Deci sa inteleg ca pur si simplu ai numarat doar programele de pe un site de specialitate ,nu ai testat cu o antena (de anumita dimensiune).Era mult mai OK sa ai tu un sistem de receptie satelit cu antena de 0.6 0.8 m etc si sa spui ce canale HD receptionezi cu acel sistem.Multi sateliti au nevoie de o antena de un diamentru mai mare(ex:nilesat 7w ,batdr26e etc)

Administrator HD Satelit

Stimate anonim, topul satelitilor cu programe HD FTA este teoretic si am considerat ca nu se putea face altfel.

Aveam posibilitatea tehnica sa realizam topul si dupa criteriul pe care l-ati sugerat dvs, fiindca detinem o antena de 0,8 m cu sistem HH, dar si una de 1,2 m cu montura clasică si mai multe tipuri de receivere HD.

Dar daca realizam un top cu programele HD necodate pe care le receptionam efectiv cu o anumita antena si in zona noastra geografica, topul nostru ar fi fost incomplet ( de exemplu din topul nostru ar fi lipsit anumiti sateliti receptionabili in alte zone geografice sau cu antene mai mari).

De aceea am ales criteriul teoretic, pentru ca respectandu-l in realizarea topului, un cititor elimina din top satelitul/ satelitii pe care nu il/îi poate receptiona din diverse motive, iar ordinea satelitilor ramasi in top se pastreaza si deci topul ramane valabil in a fi ghid practic pentru aflarea ordinii efective a satelitilor care au cele mai multe programe HD necodate.

Pe aceasta idee am considerat ca un top teoretic este mai practic decat unul efectiv testat intr-o anumita zona, cu o anumita antena.

Subiectul articolului incepe de fapt cu discutii teoretice, dar pe care asteptam cu mare placere sa le completeze la comentarii cititorii nostri, cu exemple practice din diferite zone si cu antene de dimensiuni diverse. Si pentru aceasta va multumim dvs. pentru ca ati fost primul care ati facut completari necesare si utile.

Romanian Dreambox Info

Toti satelitii mentionati mai sus pot fi receptionati in Romania fara probleme , singurul lucru care face diferenta este marimea antenei care in W poate ajunge si la 2,10 m diametru pentru o receptie buna iar in E este suficient o antena de 0,90-1,20 m exceptie face satelitul de la 28E unde doar o parte din programe pot fi receptionate indiferent de marimea antenei si asta deoarece spotul sau este dedicat UK.

Cosmin07

Multumim.pt informatii:) daca o sa fie vreodata timp poate o sa postati si freq :) o zi buna

DTH Fan

Toate programele HD au frecvente de exemplu aici:

http://www.flysat.com/satlist-hd.php

Cauta printre ele frecventele pentru cele necodate, in functie de satelitul dorit.

marian

arfi interesant de stiut daca societetile de cablu romanesti pot prelua retransmisia lor?

Anonim

Cu siguranta ca da. De moment ce aceste programe HD se pot receptiona de orice posesor de antena si receiver ieftin HD, se pot receptiona si cu aparatura mai performanta a operatorilor de cablu.

Doar ca trebuie vointa si intelegeri cu proprietarii respectivelor televiziuni HD, ca sa nu fie dati in judecata pentru ca au preluat programe fara acord.

Deci nu e problema tehnica, ci doar una legala civila.

Anonim

Trebuie corectata pozitia 9 din top-sunt 4 canale italiene ...teoretic

Romanian Dreambox Info

Corect, pe 12,5 sunt:

MTV Italia HD

MTV Music Italia HD

La 7d

La 7 HD / La 7 3D

http://www.flysat.com/e12wa-hd.php

Administrator

Am corectat, multumesc pentru atentionare. :)

Anonim

pan la urma nu sunt asa multe canale hd credeam ca sint sute pe un satelit

DTH Fan

Sunt sute de canale HD, dar sunt codate. Necodate sunt ca in top. Oricum, vor fi din ce in ce mai multe canale HD, si codate si necodate.

Anonim

Cei care au televizoare smart tv de exemplu SAMSUNG UE32F6470 pot receptiona canalele hd necodate si fara receiver doar cu o antena de satelit eu am conectat cablul de la antena satelit direct in tv si merg toate canalele tv SD-HD fta de pe satelitul Astra (19.2°E ) claritatea este impecabila la fel si sunetul

Unknown

Pentru ca are tuner satelit...eu am un lgLA620s si un ln577s ambele cu tuner satelit..merg cu 4 sateliti prin diseqc,si lnb-uri cu doua iesiri..42 est,19.2est,30w,28.2est...oglinda..si posturi 3d calitate maxima....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile