luni, 13 mai 2013

Tehnologie 5G de la Samsung - 1 Gb / secundă !

Samsung sustine ca a obtinut un progres uluitor în tehnologie 5G, care ar putea oferi acces omniprezent la ultra rețele de mare viteză care operează la până de 100 de ori viteza actuală.

Astfel tehnologia 5G ar putea fi folosita regulat pentru retele de tip Gigabit.

Rețelele 5G ar putea permite "o gamă largă de servicii, cum ar fi filme și jocuri 3D, streaming în timp real de conținut ultra high-definition, dar și alte servicii la distanță," a amintit Samsung.

În timp ce rețelele 4G curente sunt utilizate in benzi mai scăzute (de exemplu 800 Mhz), cercetarile specialistilor de la Samsung s-au concentrat pe frecvențe mult mai mari, iar compania susține că tehnologia descoperita a functionat pe distanțe de până la 2 km.

"Noua tehnologie adaptivă a transceiverelor Samsung s-a dovedit a fi o soluție de succes", sustine compania.

"Acestea transmit date cu o precizie milimetrica, la o frecvență de 28 GHz si la o viteză de până la 1.056 Gbps, la o distanță de până la doi kilometri. Tehnologia adaptiva de emisie-recepție foloseste o antena cu 64 de elemente, care poate fi o soluție viabilă pentru eliminarea pierderilor de propagare radio pe benzile de frecventa foarte inalta.

Retele 5G vor fi disponibile pentru public după anul 2020.

"Cea mai recentă inovație Samsung va impulsiona cercetarea în domeniul comunicațiilor 5G celulare din întreaga lume," au afirmat reprezentantii Samsung.

Compania considera ca descoperirea va declanșa crearea de alianțe internaționale și comercializarea în timp util a serviciilor de bandă largă mobilă conexe.


Un comentariu despre subiectul „Tehnologie 5G de la Samsung - 1 Gb / secundă ! ”:
Anonim

Afecteaza cumva benzile de 5ghz la internet wireless??

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile