Gandeste-te la ultimele 24 de ore. Cât timp ai petrecut pe smartphone?
L-ai folosit pentru mesaje sau ai citit știri, ai verificat Facebook sau l-ai folosit de fapt pentru apeluri telefonice, functia de baza a unui telefon?
Raspunsul poate varia dacă sunteți un utilizator de telefon cu Android sau un utilizator de iPhone.
Un nou studiu de la Experian ne oferă detalii cu privire la modul în care oamenii folosesc telefoanele.
Studiul constată că utilizatorii petrec o medie de 58 de minute pe zi de pe smartphone-urile lor.
Cu toate aplicațiile disponibile, totusi cea mai mare parte din acel timp este petrecut vorbind la telefon.
Există diferențe în modul în care utilizatorii iPhone si Android își împart timpul.
Utilizatorii de iPhone petrec mai mult timp pe dispozitivele lor pe zi (cu 26 minute mai mult), dar folosesc un procent mai mic de timp vorbind și navigand pe Web decât omologii lor de Android, insa mai mult timp scriind mesaje text și realizand fotografii.
Oricare ar fi sistemul de operare, un smartphone este încă utilizat în primul rând ca dispozitive de comunicare, potrivit studiului.
În medie, oamenii petrec 26% din timpul consumat cu un smartphone folosind functia de apeluri, 20% mesaje pentru mesaje text și 9% pentru e-mail.
Rețelele sociale ocupă 16% din timp, iar jocurile și alte activități reprezintă 8% și respectib 9%.
Vizionarea de secvențe video a reprezentat ca medie o cantitate mică de timp. Cei care urmăresc fisiere video pe telefon o fac cam de 4 ori pe zi, pentru un total mediu de 5 de minute zilnic.
De asemenea, potrivit studiului un procent de 50% din utilizatori citesc pe smartphone-urile lor cate ceva în fiecare zi.
Bineinteles, studiul este la nivel global, probabil alta este situatia in România.
Pentru a afla modul cum utilizatorii folosesc telefoanele inteligente in țara noastra, va invitam sa votati urmatorul chestionar cele mai folosite functii zilnic. Sondajul este doar pentru cei care au un telefon inteligent ( Symbian, Android, iOS Iphone, Bada, eventual chiar Java mai performant etc ), in general pe care ai acces la internet si poti instala aplicații.
duminică, 2 iunie 2013
La ce folosește un smartphone ?
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
Digi România a schimbat identitatea sa vizuală online, adoptând un nou logo care reflectă o imagine modernizată și unificată la nivel intern...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Luna mai se pregătește să dea drumul la distracție în familie, emoții intense, suspans sportiv și platouri spectaculoase, toate servite dire...
-
Începând cu premiera sezonului 3 din NCIS: Hawai’i și continuând cu episoade proaspete din FBI: Biroul Federal de Investigații și FBI: Most ...
-
Conform unui comunicat trimis de Disney către HD Satelit România, luna mai vine cu titluri noi, sezoane așteptate și evenimente tematice.
-
George Radu este marele câștigător al X Factor 2025, obținând și premiul de 100.000 de euro, potrivit unui comunicat transmis către HD Satel...
-
ANCOM se implică activ în actualizarea regulilor pentru sateliții din toată lumea, iar România devine teren de test pentru SpaceX.
5 comentarii despre subiectul „La ce folosește un smartphone ?”.
Eu cel mai mult stau cu el pe facebook
eu folosesc pentru orice
Pana acum din voturile din sondaj se remarca 3 functii principale: apeluri standard, navigare pe pagini web normale ( nu socializare ) si funcția de camera foto / video ! Pai pe acestea le asigurau si un telefon non-smart. :) Deci probabil oamenii cumpara telefoanele smart pentru avantajul touch-screen-ului ? Interesant.
Gresit Laurentiu! eu folosesc cele 3 functii principale, si asa am si votat, dar...folosesc si alte aplicatii utile:
Busola,Igo Primo,Meteo, etc. lucruri care nu ti le asigura un...non-smart.
Si totusi pana acum s-au votat cel mai mult doua functii ale telefoanelor mobile smart, ca fiind cele mai utilizate: apeluri normale si pagini web. Ambele le oferă si un tlefon clasic.
Cred ca multi ( normal ca nu toti ) isi cumpara telefoane smart ca sa fie la modă, dar nu stiu ce sa faca si cu ele.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.