joi, 20 iunie 2013

Microsoft cedează presiunilor comunităților online în privința consolei de jocuri XBOX One

Microsoft a efectuat o întoarcere de 180 de grade în privința deciziei sale de a impune restricții cu privire la revânzarea jocurilor second-hand pentru noua consola de jocuri Xbox One.

Compania declarase ca va restricționa comerțul liber de jocuri second-hand și că o conexiune la internet va fi necesara pentru a juca toate jocurile, chiar daca ar fi offline.

Dar, după furia jucatorilor, Microsoft a declarat că va renunța la aceste politici.

Don Mattrick, unul dintre presedintii de la Microsoft, a declarat ca firma a "auzit tare și clar" de pe diverse site-uri si comunitati online ce doresc gamerii.

"Ne-ați spus cât de mult iubiti flexibilitatea pe care o aveți astăzi privind jocurile livrate pe disc," a declarat domnul Mattrick într-un comunicat.

"Capacitatea de a împrumuta sau revinde aceste jocuri este acum la discreția dvs. si am inteles acum ca este de o importanță incredibilă pentru jucatori."

Declarația a continuat cu privire la aspectele controversate ale DRM  ( Digital Rights Management ):

"De asemenea, am inteles ca este importantă libertatea completă de a juca offline, pentru orice perioadă de timp, oriunde în lume. O conexiune la internet nu va mai fi necesară pentru a juca offline jocuri pe Xbox One. Dupa ce veti seta prima data un nou Xbox One, puteți juca orice joc bazat pe disc, fără a mai fi necesara conexiunea on-line din nou. Nu mai există nicio obligatie de conexiune online la minim 24 de ore și puteți lua Xbox One oriunde doriți și să vă distrati cu jocurile dvs, la fel ca și pe Xbox 360.

"Vânzarile si revânzarile, împrumutul sau oferirea cadou sau închirierea de jocuri bazate pe disc se va putea face la fel cum procedezi astazi pe Xbox360, nu vor mai exista limitările prezentate anterior."

Noile reguli se aplică doar pentru jocuri cumpărate pe discuri fizice și nu și la jocurile descărcate prin intermediul magazinului on-line Xbox.

"Totusi credem că majoritatea oamenilor vor juca jocuri on-line și vor stoca in cloud ambele tipuri de jocuri sau alte tipuri de divertisment, așa că vom oferi în continuare consumatorilor posibilitatea de a alege conținut atât fizic, cât și digital," a declarat domnul Mattrick.

"Am ascultat si respectat feedback-ul dvs., prin care spuneti ca doriți ce e mai bun din ambele lumi."

Cu toate acestea, va exista un compromis pentru gameri.

Microsoft planificase să permita cumparatorilor de jocuri pe suport fizic sa le revanda online dupa ce le jucau, iar cu banii ( ceva mai putini ) pe care îi primeau, sa isi poata cumpara jocuri noi. Schimbarea regulilor anterioare înseamnă că jucătorii nu vor mai putea face aceasta tranzactie, fiind o posibilitate pe care o vor regreta în viitor.

Ar putea fi un caz de "ai cerut prea mult si ai pierdut altceva mai important".

Sony a avut ocazia în timpul conferinței de presă pentru a face un atac direct asupra politicii de Microsoft.

"Sony nu va impune noi restricții cu privire la utilizarea jocurilor pe disc pentru PS4", a declarat Jack Tretton, seful de Sony Computer Entertainment America, obținând aplauze din partea multor participanti de la conferinta E3.

Pentru Microsoft, aceasta înseamnă o a doua intoarcere la 180 de grade, în timp scurt. Luna trecuta, compania a declarat utilizatorilor de Windows 8 ca va fi readus pe butonul "Start" a sistemului său de operare, după ce aceasta fusese eliminat anterior din noul Windows.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft cedează presiunilor comunităților online în privința consolei de jocuri XBOX One”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile