miercuri, 5 iunie 2013

Orange dorește să ofere internet fix prin colaborare cu alti operatori din România ?

Ar fi o solutie prin care Orange va oferi internet broadband la pachet cu noul DTH, folosindu-se de retele ca RCS-RDS, Romtelecom sau alte firme ?

Orange nu are o retea de internet broadband si nici infrastructură cum au firmele exemplificate si astfel ar reuși să ofere pachet complet de servicii.

Chiar si aici pe HD Satelit multi cititori au anuntat ca aceasta lipsa a internetului broadband îi face să se gândească daca vor trece sau nu la noul DTH Orange Tv Romania.

Orange va încerca să încheie acorduri cu companii care au deja o astfel de infrastructura prin intermediul căreia să ofere abonatilor pachete complete, adăugând pe lângă televiziune / telefonie mobilă şi serviciul de internet broadband ?

De aici ar rezulta trei posibilitati principale:
- Orange doreste să inchirieze infrastructură
- Orange si colaboratorii să îsi promoveze și vândă in comun produsele catre public, ca si completare reciprocă
- Orange sa cumpere servicii de internet broadband cu reducere la preț de la un operator cu infrastructură si sa le revândă către clienti prin aceeasi infrastructura.

Oricum, cu greu se vor găsi cu greu operatori mari dispusi la o astfel de colaborare pentru inchirierea infrastructurii si oferirea individuala si separata a serviciilor prin aceasta, din cauză că deja majoritatea au pachet de servicii complet si ar insemna concurența din partea Orange exact pe aceleasi zone.

Eventual Orange ar putea sa le ofere telefonie mobila, ceea ce lipseste in pachetele unora dintre acestia ( sau lipseste parțial, ca zonă de acoperire ).

Totusi, a doua posibilitate este mai plauzibila din perspectiva declarațiilor oferite către presă.

Grupul francez a dat exemplu colaborarea dintre operatorul de telefonie Verizon Wireless şi compania de cablu Comcast din SUA. Aceasta colaborare le permite să-şi vândă reciproc serviciile, care rămân sub brandurile proprii.

Orange caută posibilitati de extinde pachetelor de servicii la unele complete ( strategie pe care o adoptă şi concurenții din Europa ) fără să facă investitii costisitoare, a mai anuntat oficialul pe bloomberg.com citat de mediafax.ro.


România şi Belgia, unde France Telecom ( Orange ) oferă deocamdată doar servicii de telefonie mobilă, sunt principalii operatori aleși pentru acest tip de colaborare, a anunțat Elie Girard, şef strategie Orange.

"Când priveşti la piaţa ţintă, scade cu mai multe puncte în fiecare an. Există această idee de a semna acorduri. Uite ce au făcut Comcast şi Verizon. O companie avea nevoie de operaţiuni mobile. Cealaltă avea nevoie de partea de servicii fixe, astfel că au decis să se vândă încrucişat unii pe alţii", a mai spus Girard pentru bloomberg.com, citat de mediafax.ro.

Orange oferă deja pachete de servicii complete în Franţa.

Reprezentantii Orange au mentionat că strategia a ajutat grupul să păstreze clienţii, chiar dacă existau oferte concurente cu preț mai mic.


29 de comentarii despre subiectul „Orange dorește să ofere internet fix prin colaborare cu alti operatori din România ?”:
Anonim

De abia astept! Dar sa faca si RCS-RDS parteneriat cu Orange pentru extinderea acoperiri DIGI MOBIL SI DIGI NET MOBIL....

LeTMeSee

Se pare ca oamenii de la Orange citesc blogurile si forumurile si vor sa vina in intampinarea dorintelor scrise de viitorii clienti la comentarii. Este o practica foarte sanatoasa si prima data cand o vad la un furnizor de servicii din Romania. Felicitari Orange ca incerci sa tii cont si de parerea noastra !!

Istrate

Îi aşteptăm cu drag în mediul rural şi cu net fix. Să li se mai taie macaroana la altii.

Anonim

Ceva cu UPC?

Anonim

Cred ca vor face o colaborare cu RDS!

Romanian Dreambox Info

Este vorba de un " acord " pentru cei ce nu stiu asta inseamna a, folosi infrastructura lor ( UPC/RDS/RTC), transmitand servicii de date si televiziune independent de serviciile lor, este alta mancare de peste pe care putini au inteles-o si o comenteaza total aiurea pe restul forumurilor.

Anonim

Nu va face nimeni astfel de acorduri, va trai fiecare parte cu impresia ca partea cealalata ii pune bete in roate.

Anonim

au nevoie sa caute firme care ofera doar net fara tv, iar orange sa ofere dthul si sa vanda netul celorlalti si sa fac astfel oferte comune. unde gasesti o asa firma in romania care are doar net si nu tv? deci mai degraba iinchiriaz reteauaa fizica, dar si ai vor trebui interventii din loc il loc si posibiliate de deteriorare si iarasi nu ii convine celui ccare inchiriaza

bandi

Cum sa inchirieze? Alo, RCSu, UPCuuu, NextGenu ! Suntem Orange, ne inchiriati si noua niste fibre optice de la voi, sa bagam net sa va concuram exact in aceleasi cartiere ?

Romanian Dreambox Info

Bandi!

Stiai ca, prin aceiasi retea de electricitate sunt de fapt mai MULTI OPERATORI? iti alegi unul care iti convine si la acel OPERATOR platesti energia electrica, chiar daca MAGISTRALA apartine unui SINGUR OPERATOR, acesta pentru a castiga din N parti a subinchiriat si altora, detalii aici:

http://www.bursaenergiei.ro/schimbare-furnizor-energie.html

Posibil ca, admin sa faca un articol detaliat pe aceasta teme!

Revenind ontopic! Orange doreste acelasi lucru cum este prezentat mai sus in ex. cu electrica.

PS!

In ro totul este posibil, sa dovedit stiintific in ultimii 23 de ani ca, IMPOSIBILUL nu EXISTA in ROMANIA!!!!

bandi

Nu zic de admin, ca normal ca poate sa spuna ce pareri crede aici doar e blogul lui. ideea e ca nu stiu daca o merge. Eu daca as fi in locul Orange n-as accepta, mis e pare concurenta. oricum informatile sunt putine si poate e asa doar un zvon aruncat pe piata sa vada daca le faci cineva vreo propunere de asta de colaborare.

Anonim

Stiu ca e offtopic dar cineva dintre voi stie daca noul Satelit Thor 7 va lua pozitia satelitului Intelsat 10 02?! Pentru ca daca asa va fi vin probleme foarte mari pentru DIGI TV...

Mersi

Romanian Dreambox Info

Exact asa va fi cand se va lansa Thor 7 la sfarsitul acestui an, probabil va fi operational undeva la inceputul lui Martie 2014.

Anonim

Cel ce a fost un mare avantaj pentru DIGI la inceput poate sa devina o arma foarte periculoasa...Ce se va intampla? Italia ramane in parte acoperita dar Franta si Spania nici un pic....

Anonim

Da...adevarat

Anonim

Sa inchirieze infrastuctura de la SC.Telecomunicatii CFR SA.
Petru Silisteanu,
Sef sucursala, telefon 0722693140. Si nu mai sta la mana smecherilor ,ar fi ceva EXTRAORDINAR !!!ai asteptam.

Anonim

http://www.zf.ro/business-hi-tech/grupul-orange-spune-ca-vrea-acorduri-cu-firme-de-cablu-din-romania-pentru-a-oferi-pachete-complete-cu-tv-si-net-intrebarea-este-insa-cu-cine-10936878

Anonim

Cu SC Telecomunicatii CFR ?

Anonim

Si daca ii cumpara pe RDS?

Anonim

Sau poate fac parteneriat cu UPC.

Anonim

nu se stie înca cu cine fac parteneriat.

Anonim

Ce esre?? CFR are fibra in majoritarea oreselor

Anonim

cand vom avea pro tv hd si tvr hd la focussat cerem oare prea mult?

Ionescu

Poate îi cumpără pe RDS sau vor colabora cu UPC.

Anonim

CAILE FERATE ROMANE unde exista cala ferata electrificata exista si fibra optica

Anonim

Pana la urma. Mai face orange colaborare cu cineva ?

Anonim

Deci Digi tv va apune in toamna ,deoarece nu si-au mai cumparat satelit.
Orange are cea mai mare infrastructura subterana de fibra optica din Romania, si toti ceilalti operatori folosesc reteaua orange pt transport date.Orange inschimb nu are retea proprie in localiatati, asa ca va folosi reteaua operatorilor care au si care la randul lor folosesc reteaua subterana a orange. :))))
Sa speram ca Orange se va misca repede si va intra cat mai repede pe retransmisia prin cablu, si apoi sa vedem batalia pt calitate.

Anonim

Ce se mai aude de acest subiect? Orange va face ceva?

Anonim

Prin 2015 era vorba, dupa unele zvonuri...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile