vineri, 7 iunie 2013

SES a lansat cu succes satelitul SES-6

Operatorul brazilian DTH "Oi" va fi primul mare client pe aceasta pozitie orbitala, anunță SES printr-un comunicat ofical remis către HD Satelit de către Grayling România.

SES S.A. (NYSE Bursa de valori Euronext Paris si Luxemburg: SESG) anunta lansarea cu succes a satelitului SES-6 la bordul unei rachete acceleratoare ILS Proton Breeze M luni, 3 iunie la ora 15:18:31, ora locala Baikonur (12:18:31 ora Romaniei). Dupa o misiune de 15 ore si 31 de minute, treapta superioara Breeze M a rachetei Proton a largat cu succes satelitul SES-6 direct pe orbita de transfer geostationara.

In urma acestei lansari, SES anunta de asemenea un nou client de referinta, grupul brazilian de telecomunicatii Oi care a incheiat un contract de capacitate semnificativa pe termen lung pentru a furniza servicii Direct-to-Home (DTH) in Brazilia. Astfel, Oi devine cel mai mare utilizator al noului satelit.


„Prin intermediul SES-6, Oi are acces la o capacitate suplimentara considerabila de spatiu pe satelit exact la momentul oportun pentru a-si moderniza serviciile pay-TV,” a declarat James Meaney, Director Operatiuni (COO) al Oi. „Vom putea raspunde cerintelor clientilor, care isi doresc o mai mare diversitate a canalelor, multe dintre ele de inalta definitie, cat mai curand posibil.”

„Datorita acestui important contract de capacitate, care include o mare parte a transponderelor in banda Ku ai SES-6, Oi poate lansa o noua platforma DTH pentru piata braziliana”, a declarat Romain Bausch, Presedinte si CEO al SES. „Contractul reprezinta un salt urias pentru noi pe aceasta piata foarte importanta, cu o evolutie dinamica, ilustrand totodata sustinerea considerabila pe care satelitii o asigura companiilor de telecomunicatii in eforturile lor de dezvoltare si furnizare a serviciilor triple si quad play. In plus, prin inlocuirea timpurie a satelitului NSS-806 si prin adaugarea noii capacitati in banda C, investitia in satelitul SES-6 este o dovada a orientarii noastre clare spre piata Americii Latine si spre dezvoltarea unei importante capacitati de transmisie la pozitia orbitala 40,5 grade vest.”

SES-6 inlocuieste satelitul NSS-806 al SES pe importanta pozitie orbitala de la 40,5 grade vest, asigurand continuitatea serviciului si extinderea capacitatii in banda C pentru vecinatatile video in banda C in America Latina si Caraibe. Acesta asigura o acoperire vasta in America de Nord, America Latina, Europa si Oceanul Atlantic. SES-6 a fost construit de EADS Astrium in Toulouse, Franta, pe fiabila platforma Eurostar E3000. Satelitul este prevazut cu 43 de transpondere in banda C si 48 de transpondere in banda Ku. SES-6 a avut o masa de lansare de 6.100 kg, anvergura aripilor este de 40 m dupa deschiderea panourilor solare pe orbita si este proiectat sa atinga o putere de 13 kW la sfarsitul duratei de utilizare de 15 ani.

„Vrem sa multumim celor de la Astrium si ILS pentru reusita misiunii SES-6. Cel de-a 53-lea satelit al flotei globale SES asigura extinderea semnificativa a capacitatii la o pozitie orbitala strategica deasupra Americilor, atat pentru o oferta DTH atractiva pentru publicul brazilian, cat si pentru distributia prin cablu in America Latina si Caraibe. Vom colabora indeaproape cu Oi pentru a instala si oferi aceste noi servicii publicului brazilian”, a incheiat Romain Bausch, Presedinte si CEO al SES.

Urmatoarea lansare SES este planificata sa aiba loc in luna iulie 2013, cand o racheta acceleratoare ILS Proton va plasa pe orbita satelitul ASTRA 2E, fabricat de Astrium, din Baikonur.

SES este un important operator de sateliti de talie mondiala cu o flota de 53 de sateliti geostationari. Compania ofera servicii de comunicatii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de continut si servicii de internet, operatorilor de retele mobile si fixe, precum si organizatiilor comerciale si guvernamentale din intreaga lume.

SES inseamna relatii de afaceri de lunga durata, servicii de inalta calitate si excelenta in industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale in intreaga lume care colaboreaza strans cu clientii astfel incat sa poata raspunde cerintelor lor specifice privind serviciile si latimea de banda a satelitilor.

SES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris si Luxemburg: SESG) detine participatii in Ciel din Canada si QuetzSat din Mexic, precum si o participatie strategica in compania de infrastructura pentru sateliti O3b Networks, recent infiintata. Pentru mai multe informatii, accesati: www.ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „SES a lansat cu succes satelitul SES-6”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile