vineri, 7 iunie 2013

Televiziunea tv prin protocol IP crește anual cu 29% la nivel mondial

20 cei mai mari operatori de tv prin protocol IP din lume au oferit anul trecut servicii pentru 83% din gospodăriile cu televiziune tv prin protocol IP la nivel mondial.

9 operatori tv prin protocol IP din top 20 sunt situati în Europa de Vest, în conformitate cu statisiticile furnizate de SNL Kagan ( snl.com ).

La sfârșitul anului 2012, cei mai mari 9 operatori tv prin protocol IP din Europa de Vest au oferit servicii pentru 17.5 milioane de abonați, reprezentand 30,4% din totalul bazei de abonati ai furnizorilor din top 20.

În total furnizorii tv prin protocol IP din top 20 mondial ofereau servicii de televiziune pentru 57.7 milioane de abonați la sfârșitul anului trecut: 28.4 milioane în Asia Pacific, 17,5 milioane în Europa de Vest, 9.26 milioane în America de Nord și 2.490.000 în Europa de Est.

"Televiziunea distribuită prin sistem tv prin protocol IP are, dintr-o perspectivă globală, cea mai rapida dezvoltare ca platforma TV cu plată, în creștere cu cu o medie de 29% in fiecare an", a declarat Julija Jurkevic, analist de comunicare si servicii media la SNL Kagan.

"Populația abonată la tv prin protocol IP este în mare parte concentrată în Europa și Asia, unde implementarea accelerată a rețelelor de internet în bandă largă de generație tehnologică foarte nouă a determinat ca serviciile tv prin protocol IP să aiba cresteri semnificative", a adăugat Jurkevic.

SNL a spus că Microsoft Mediaroom este cea mai utilizată platformă tv prin protocol IP din lume, reprezentând la sfârșitul anului 2012 un procent de 16% din abonați tv prin protocol IP la nivel mondial.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea tv prin protocol IP crește anual cu 29% la nivel mondial”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile