miercuri, 17 iulie 2013

Teledetecţia prin satelit a parcelelor care nu au fost cultivate

Va vine să credeti? Nu avem bani pentru televiziunea digitala terestra, dar avem bani de cheltuit pentru teledetecţia prin satelit a fermierilor care trişează. Nu la tabinet ( e un joc de carti :) ), ci la terenuri pretins cultivate.

6.898.000 lei ( aproape 7 milioane, ca sa nu cream confuzii ) cheltuieşte APIA pentru a controla pe fermierii care beneficiază de subvenţii pentru agricultură. Si aceasta se intampla chiar acum.

Atât a platit APIA pentru aceste servicii de control prin teledetecţie a cererilor de plăţi pe suprafaţă, pentru campania agricolă din 2013 şi 2014.

Controlarea prin teledetecţie utilizează "captarea radiaţiilor emise în spectrul vizibil şi invizibil de plante în mai multe benzi spectrale, care sunt trimise către detectori specifici amplasaţi pe sateliti. Semnalele electromagnetice captate sunt înregistrate şi apoi transmise la sol", dupa cum explica APIA.

APIA ne mai explică si faptul că fiecare tip de cultură are un răspuns distinct în funcţie de zona spectrală cercetată, deci probabilitatea de eroare este redusă în cazul în care fermierul a identificat corect pe schiţele întocmite de el, parcelele pe care le-a cultivat. Daca nu a identificat corect, e oare mare probabilitatea de eroare? Sau depinde de factorul FEC ?

Achiziţionarea acestor servicii a fost motivata de APIA prin necesitatea verificării corectitudinii solicitărilor de plată ale fermierilor.

Pentru campania din anul 2013 vor fi verificaţi 60.000 - 70.000 de fermieri ( cost de verificare prin satelit de aproximativ de 50 lei/fermier intr-un an). Aceleasi numar de fermieri vor fi verificati si in anul 2014.


7 comentarii despre subiectul „Teledetecţia prin satelit a parcelelor care nu au fost cultivate”:
DTH Fan

Băăă esti nebun !!! :)

Anonim

Baaaa esti prost... :P

Ce tare. :-)))

Vezi ca acum te teledetectez. Spune ai plantat ceva?

DTH Fan

Am plantat shefu. Am plantat niste buruieni!

Se vede radiatia la lucernă prin satelitu matale? :)

Anonim

Maaa se vede ceva, da de ce e albastra bre radiatia ? Astea par buruieni de pe Marte ! Pfa, pentru 2015 cumparam teledector satelitar 3D Ultra 4Kappa ! Ce daca platim de 4x4 ori mai mult pe teledector, lasa ca vedeti voi numai stele verzi HD !
:-)))

Anonim

un lucru foarte bun. daca ar fi si in alte domenii un oarecare control poate am fi si noi otara normala

Anonim

Va dati seama ca toti banii dati la toti fermierii din toata tara ii sustrag unii intr-o zi pe cateva semnaturi, altii la fel din nou alti bani in alta zi, asa ca banii care ii primesc fermierii sunt egali cu zero ? Si mai cheltuie bani sa ii si teledetecteze !!! Voi stiti cati bani primesc fermierii? :)) Va inchipuiti ca niste sume importante? :))))

Anonim

da. in sat primesc 500 euro/oaie, din care 100 euro dau spaga la primarie! si nu e gluma!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile