miercuri, 17 iulie 2013

Justiţia blochează accesul la site-uri care transmiteau ilegal meciuri de fotbal

Premier League a câstigat în instanţă un proces prin care obligă șase principali furnizori de servicii de internet din Marea Britanie să blocheze accesul la unul dintre cele mai mari site-uri din Marea Britanie care transmiteau ilegal meciuri de fotbal.

Înalta Curte a decis că websiteul First Row Sports a acționat împreună cu alte servicii de streaming terțe pentru a distribui transmisiuni online în direct ale meciurilor din Premier League, încălcând drepturilor detinute de Premier League.

Secțiunea 97A din Actul 1988 ( legea drepturilor de copyright și brevete ) a mai fost utilizată anterior de către industriile de muzică și film impotriva website-uri ilegale de streaming, dar aceasta este prima dată că un organism sportiv a solicitat un ordin de blocare a unui site pentru incălcarea drepturile sale de autor.

De asemenea este pentru prima dată când o astfel de decizie a fost luata impotriva unui site web care facilitează accesul la alte site-uri ilegale de streaming, fără a oferi in sine respectivele servicii ( folosind de exemplu doar linkuri externe către acestea sau incorporand in aplicatii transmisii online ale altor părti terţe).

Un purtator de cuvant al Premier League a declarat: "Suntem extrem de încântați că ne-a fost acordat dreptul de a bloca în colaborare cu furnizorii de servicii internet accesul respectivul site, chiar înainte sezonulul de fotbal 2013/2014."

Premier League a declarat că va continua aceste activitati de blocare a piratării meciurilor de fotbal transmise live online si impotriva altor site-uri.

Intre timp, site-ul First Row Sports redirectează deja către un nou domeniu web. Probabil va fi blocat si acesta, dar lupta dintre proprietarii site-ului si Premier League va fi una de-a şoarecele şi pisica, mai ales ca blocarea nu operează pe plan internaţional.


2 comentarii despre subiectul „Justiţia blochează accesul la site-uri care transmiteau ilegal meciuri de fotbal”:
Anonim

E de bine

Anonim

Ce e de bine!? Eu nu-s de acord cu așa ceva... Mai ales într-o țară cum e românia... Dacă ar fi așa și la noi... Poporul român n-are bani de 4 abonamente la tv, așa că nu e de bine! Lasă să mai existe și băieți din aceștia care oferă streaming pe gratis și site-uri de gen!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile