luni, 8 iulie 2013

Se retrag licenţe de televiziune pe bandă rulantă

Articolul 57 1-b din Legea audiovizualului mentioneaza ca „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.

CNA a retras pe 4 iulie licenta Regio TV Sfântul Gheorghe si TVS Oradea. Motivul a fost intreruperea difuzarii programelor pentru mai mult de 90 de zile din motive tehnice sau mai mult 96 de ore din alte cauze.

Acestea sunt doar doua licente retrase, pe lista CNA cu posturile ce urmeaza a le fi retrase licentele fiind incluse 16 licente, insa s-a amanat deciziile din cauza lipsei prezentei necesare in Consilul CNA.


Dintre posturile cu mai mult de 90 de zile emisie intrerupta din motive tehnice sunt 7 licente de televiziune și radio ale Realitatea Media SA: Realitatea TV Focșani, Realitatea TV din Râmnicu Vâlcea, Actionstar București, Comedystar București, Cinestar București, Radio Guerrilla Turnu Măgurele, Radio Guerrilla Sibiu.

In curand vor fi probabil anulate si licentele: Focus TV Baia Mare, Tele 3 Târgu Jiu, TV Sinaia, Alpha TV Focșani, Axa Cinemar TV Baia Mare, Media TV Mangalia, Vertical TV Brăila, Impuls Bacău, Atlas TV Cluj-Napoca.


9 comentarii despre subiectul „Se retrag licenţe de televiziune pe bandă rulantă”:
Anonim

Dar CNA-ul asta de ce nu retrage licenta si la societatile prin cablu(acolo unde e cazul) in care nu au contracte cu posturile .Astia (cna) stiu ce inseamna EVAZIUNE FISCALA

detrax

Dar tu stii ? Parerea ta e ca evaziune fiscala inseamna ca nu au societatile de cablu contracte cu televiziunile sau ca nu platesc bani la unele televiziuni ?
Si de cand are rol CNA in verificarea si sanctionarea faptelor de evaziune fiscala ? :)))
Anonim, esti pierdut in spatiu...

Anonim

E foarte bine in spatiu,nu vrei sa incerci.Sa incepem ,o anumita firma pentru anumite programe platesc in jur de o suta milioane lei lunar(bani vechi) ,din acesti bani statul ia 24% ,iar daca ei nu au contracte cu posturile platite ,atunci unde se duc bani.

detrax

Niciunde. Trebuie sa intelegi ca NU ARE CNA-ul atributii de cercetare a evaziunii fiscale.

Anonim

Asa e ,de cercetare nu ,dar de ai controla periodic DA.Am facut sesizari la cna pentro o firma de cablu (scoteau programele si introduciau altele dupa bunul plac)au venit ,au scria programele pe hirtie,(prog.importante erau de la FocusSat)si ce sa vezi dupa un timp primesc pe maill ca a primit AVERTISMENT.Aceasta firma a mai fost controlata si a primit amenda 5000ron ,situatia acum a fost foarte grava ,dar fiind membru ACDR a intervenit la cna.

detrax

Exemplul nu dovedeste ca CNA are dreptul sa verifice evaziunea fiscala. Faci confuzie de termeni. Trebui sa intelegi ca nu are CNA atributii nici de cercetare a evaziunii fiscale, nici de control a evaziunii fiscale. CNA poate si aproba modificari ale grilei sau verifica nerespectarea grilei aprobate ( prin programe introduse fara aprobare sau mai putine decat cele din grila aprobata sau neintroduerea programelor must carry).

Nu are nici o atributie directa privind evaziunea fiscala, de acesta se ocupa alte institutii ale statului.

Eu zic sa revenim ontopic, ca deja discuta pe langa problema articolului, respectiv licentele retrase pentru programele care nu au respectat legislatia prin intreruperea emisiei pe o durata mai mare decat permite legea.

Anonim

La Antena 3 nu retrage ? Astia ar trebui acuzati de spalare de creier...Imi e mila de oamenii care sunt fani ai acestor ...

detrax

Se retrag in general licente la televiziuni care nu au avut emisie o perioada. Nu se retrag licente dupa gustul subiectiv al tau sau a altora. Daca ar fi asa, s-ar retrage licentele la toate televiziunile din Romania, nu doar la cele impotriva carora sunt campanii de denigrare ( probabil uneori campanii platitte sau organizate de concurenta sau politic ).

Anonim

amenzi nu sunt

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile