vineri, 26 iulie 2013

Smart LNB, un nou tip de LNB inteligent de la Eutelsat

Operatorul de sateliti Eutelsat a confirmat finalizarea cu succes a primei faze de dezvoltare a Smart LNB-ului pentru antene de satelit, componentă care deschide calea radiodifuzorilor de a opera simultan propriul sistem de televiziune liniară și conexiune online bidirectională, direct prin satelit. "Smart LNB"-ul va fi disponibil comercial din anul 2014.

Proiectat de Eutelsat, "Smart LNB" este de fapt o componenta de nouă generație pentru antena de satelit, facilitand comunicarea de fluxuri de date pentru aplicații interactive, cum ar fi HbbTV, pay-per-view, rețele sociale, management abonament personal și participarea la emisiuni interactive (voturi, comentarii etc).

Acesta va transforma serviciile prin satelit clasice, permițând radiodifuzorilor și operatorilor de platforme sa ofere servicii interactive ( chiar si cu plată ) pe platformele lor, in incercarea de a reduce dependența de serviciile interactive prin rețele fixe și mobile terestre.


Acest nou produs satisface dorinţa consumatorilor de a-si gestiona abonamentele si serviciile achizitionate și de a interacționa cu conținutul, dar pregătește de asemenea si terenul pentru diverse aplicatii.

"LNB-ul inteligent va permite de asemenea si operatorilor sa gestioneze mai eficient baza de clienți și să diversifice gama și natura aplicațiilor oferite, dar si sa asigure asistenţă directă pentru clienți", a declarat Jean-François Leprince-Ringuet, Director Comercial al Eutelsat.

"Aceasta noua tehnologie va consuma foarte puţină banda pentru uplink ( retur de la antena la satelit si apoi la operator ), iar operatorii de platforme de televiziune prin satelit vor avea posibilitatea să construiască și susțină o relație strânsă si directă cu abonaţii."

Complet compatibil cu echipamentele existente pe piaţă, "Smart LNB"-ul se bazează pe standarde obisnuite (DVB-S2, IP etc) si poate fi produs si utilizat în multiple benzi (C, Ku, Ka).

Fiind un instrument bazat pe tehnologia IP, acesta va permite de asemenea vizualizarea continutului pe dispozitivele mobile de la domiciliu (smartphone-uri, tablete, laptop-uri).

Primele prototipuri au fost deja testate pe sateliții Eutelsat și sunt pregatite pentru a fi prezentate operatoriilor de platforme DTH și partenerilor.

"Eutelsat a lansat deja procesul de productie, iar acest nou produs va putea fi adoptat in curand de către producătorii de hardware, pentru a deveni un produs larg răspandit in tehnologia de televiziune din viitorul apropiat", au concluzionat reprezentantii Eutelsat.


Niciun comentariu despre subiectul „Smart LNB, un nou tip de LNB inteligent de la Eutelsat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile