joi, 26 septembrie 2013

Bill Gates blamează comanda Ctrl + Alt + Del

Bill Gates a descris decizia de a se folosi Ctrl + Alt + Del ca si comanda necesara pe PC pentru delogare, logare, schimbare user si altele, ca o greșeală.

Inițial conceputul a fost folosit a declanșa o repornire a PC-ului. Comanda a supraviețuit chiar sí în sistemul de operare Windows 8, pentru a accesa bara de instrumente Task Manager, dar este încă utilizat în versiuni mai vechi si pentru logare sau delogare.

Într-un interviu, cofondatorul Microsoft a criticat IBM pentru aceasta combinatie de taste, spunând că ar fi preferat un singur buton.

Comanda a fost inventată de inginerul David Bradley de la IBM.

Inițial, el a ales combinatia de taste Ctrl + Alt + Esc, dar a observat că se putea atinge partea stângă a tastaturii din greseala și restarta astfel calculatorul accidental, așa a trecut la Ctrl + Alt + Delete, pentru că era foarte greu sau imposibil ( in functie de modelul tastaturii ) sau să fie apăsate din intamplare toate aceste taste simultan cu o singură mână.

În timpul festivităților ărijeluite de a 20-a aniversare a IBM, inginerul a spus că deși el a inventat combinația de taste​​, Bill Gates a facut-o celebra.

Comanda rapidă a devenit la începutul anilor '90 chiar un salut, cunoscut sub numele de "salutul cu trei degete", fiindca combinatia de taste era folosită ca un remediu rapid pentru infamul BSOD ( "ecranul albastru al morții" ) la PC-uri.

Desi Biil Gates a spus ca a fost o greseala alegerea a trei butoane in loc de unul singur, alti informaticieni si utilizatori spun că alegerea unui singur buton ar fi fost neadecvată, fiindca ar fi putut fi apasat mai des din greseala.


Niciun comentariu despre subiectul „Bill Gates blamează comanda Ctrl + Alt + Del”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile