joi, 26 septembrie 2013

CNA recomandă neutralitate în realizarea emisiunile ce dezbat problema câinilor fără stăpân

Întruniţi în şedinţa publică din data de 24 septembrie 2013, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au analizat un amplu raport de monitorizare, ca urmare a sutelor de reclamaţii primite la CNA, în legătură cu modul în care a fost abordată, în emisiuni de ştiri şi de dezbatere, problema câinilor fără stăpân.

Consiliul a vizionat fragmente relevante din numeroase emisiuni difuzate de nouă posturi centrale de televiziune. Totodată, membrii Consiliului au audiat punctele de vedere exprimate de reprezentanţii radiodifuzorilor monitorizaţi.

Întrucât acest subiect se află în continuare în atenţia opiniei publice, Consiliul Naţional al Audiovizualului a anunțat intr-un comunicat că recomandă radiodifuzorilor ca, în cazul abordării acestui subiect, dar şi a altora cu implicaţii majore care pot diviza publicul, să evite:

- difuzarea în mod repetat şi nejustificat a unor imagini violente sau cu un puternic impact emoţional negativ;
- transmiterea în mod repetat a unor generice muzicale şi a unor înregistrări care pot afecta telespectatorii;
- afişarea pe ecran a unor titluri care să contribuie la sporirea impactului emoţional generat oricum de subiectul prezentat.

De asemenea, prezentatorii de ştiri ar trebui să evite implicarea emoţională şi să prezinte în mod neutru, obiectiv şi echilibrat subiectele de acest gen.


4 comentarii despre subiectul „CNA recomandă neutralitate în realizarea emisiunile ce dezbat problema câinilor fără stăpân”:
DTH Fan

Intradevar, a fost o tragedie fara scuză, iar problema cainilor vagabonzi trebuie rezolvată, intr-un mod uman daca se poate si nu intr-unul animalic. Dar de aici pana la a difuza zilnic imagini socante la tv si de a face adevarate show-uri media care umplu cu bani din publicitate buzunarele televiziunilor, e diferența mare. Prefer emisiunile cu pițipoance decat cele socante.

Anonim

Intre 6 dimineata si 12 noaptea ar trebui interzise otoate emisiunile si stirile cu subiecte socante ! Sa vad ce subiecte educative cu audienta vor mai difuza mizeriile de televiziuni din Romania ! Sa ia si ele exemplu de la televiziunile germane, care difuzeaza astfel de stiri doar de exemplu daca e vreun carambol de pe autotostrada de 50 de masini, si alea filmate de la distanta sau din elicopter !

Anonim

Cna. Cna- ul, am vorbit si vom mai vorbi despre cna. Cna- ul e mereu la moda

DTH Fan

Pai daca e autoritatea care reglementeaza tot ce tine de televiziune si radio, despre ce sa se vorbească pe un site de media? Despre retete cu murături ? Trebuie vorbit si de CNA. Pentru ca daca CNA ar pune brațul la treaba, ar putea schimba tot ce tine de televiziune in Romania si am avea emisiuni care ar aduce educatie și bun-simț românului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile