joi, 10 octombrie 2013

Încă 4-5 ani până când televiziunile 4K Ultra HD vor reprezenta un segment comercial mai dezvoltat

Rezultatele statisticienilor de la compania Dataxis sugerează că vânzările globale de televizoare 4K vor depăși 5% din totalul vanzarilor de televizoare din anul 2017, în timp ce numarul de televizoare 4K utilzate in casele din Europa, America de Nord și piețele asiatice mature ( cum ar fi Japonia și Coreea de Sud ) va ajunge la 5% în anul 2018.

Potrivit Dataxis, multitudinea de televizoare 4K deja oferite de către diversi producatori, cu accent pe cele cu ecrane de 55 - 65 inch și prețuri mai mici, va crea cerere de consum și va conduce la vânzări de televizoare Ultra HD, ce vor incepe sa inlocuiască treptat televizoarele HD actuale.


Raportul Dataxis ( centrat pe prognoze asupra pieței de televizoare 4K pentru perioada 2013-2018 ) estimează ca vor fi 2,2 milioane de gospodării cu televizoare 4K la sfârșitul anului 2013, în creștere cu 66,2 milioane până la sfârșitul anului 2018.

Vânzările de televizoare mai ieftine 4K din China vor contribui de asemenea la transformarea până în anul 2016 a regiunii Asia-Pacific în cea mai mare piață pentru televizoare 4K, reprezentând la nivel mondial 42% din gospodăriile ce vor deține televizoare 4K.

"Recenta standardizare a HEVC/H.265 va imbunatati calitatea video și va dubla rata de compresie a datelor, în comparație cu H.264/MPEG-4 AVC, ceea ce face posibilă oferirea de conținut nativ 4K pe toate platformele de acces media", spune Gavin Patterson, director de cercetare la Dataxis.

"Companiile de televiziune cu plată vor fi primele care vor investi masiv în tehnologia 4K, astfel încât să poată concura mai puternic cu televiziunilor gratuite, iar lupta pentru suprematie va reincepe între operatorii de satelit și cei de cablu."

Cu toate acestea, Dataxis susține că doar 58% din gospodăriile cu televizor 4K vor avea la sfârșitul anului 2018 posibilitatea de a accesa programe de televiziune 4K de la furnizorii lor de servicii tv, acest procent fiind echivalentul a 38.16 milioane de gospodării.

"Prima generație de proprietari de televizoare 4K TV vor trebui să se bazeze pe media playere, console de jocuri si alte dispozitive de redare 4K pentru a vizualiza conținut Ultra HD. Intradevar, mai multi radiodifuzori au început deja sa transmita propriile lor teste în 4K, pentru a difuza transmisii Ultra HD de la Cupa Mondială 2014 și Jocurile Olimpice 2016, dar nu este suficient pentru acoperierea cererii de continut 4K", concluzioneaza studiul Dataxis .


Un comentariu despre subiectul „Încă 4-5 ani până când televiziunile 4K Ultra HD vor reprezenta un segment comercial mai dezvoltat”:
Anonim

Mai e de asteptat pentru continut serios 4K. Oricum diferenta dintre 4K si Full HD e la fel de mare ca diferenta dintre Full HD si SD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile