joi, 31 octombrie 2013

Ungaria trece astăzi definitiv la televiziunea digitală terestră

Ungaria va finaliza astăzi 31 octombrie, la ora 12:30 CET, trecerea definitivă la televiziunea digitală terestră.

Autoritatea de reglementare NMHH din Ungaria a declarat că tranziția a avut loc în două etape, prima parte a procesului fiind încheiată pentru 14 zone administrative în data de 31 iulie 2013.

Până în prezent NMHH a oferit 135.000 de receptoare digitale terestre pentru casele populației cu venituri reduse și va asigura în continuare astfel de receptoare până pe 30 noiembrie 2013, pentru alți telespectatori din această categorie socială.

Societatea națională de transmisii Antena Hungária a cheltuit 85 de milioane de euro în scopul realizării infrastructurii necesare pentru difuzarea de servicii digitale de televiziune și radio, în acest moment existând 90 de emițătoare digitale, care acoperă 99% din populație.


5 comentarii despre subiectul „Ungaria trece astăzi definitiv la televiziunea digitală terestră”:
Anonim

Bai cum au ajuns ungurii astia sa fie inaintea noastra cam in tot. De televiziuni nici nu mai vorbim, fata de noi sunt profesori

Anonim

Si cate canale sunt receptionabile prin acest DVB-T?
Prin acest DVB-T se pot transmite si programe locale? Adica TV Bucuresti sa se prinda doar in Bucuresti? Sau toate canalele sunt nationale?

ROmanul

Si inca ceva: Nu stiu cum e la unguri daca la ei este obligatorie taxa tv, dar la noi daca se va trece la televiziunea digitala atunci poate sa se transforme usor intr-o televiziune care sa taxeze doar pe cei care vor nu pe toata lumea. Adica sa se faca un pachet TVR care sa poata fi vizionat doar de cei care vor sa plateasca taxa tv, restul sa nu mai fie obligati sa plateasca aceasta taxa abuziva. Asta nu e ajutor de stat? TVR nu e in piata tv? Consiliul concurentei nu are nimic de zis? O firma de stat pe pierderi uriase primeste bani de la stat prin taxa tv, plus publicitate, iar restul televiziunilor nu primesc nimic din aceasta taxa. Pai maine poimaine ne pune guvernul taxa Oltchim si nu-i mai zice ajutor de stat...

Anonim

Anonim 1 noiembrie 2013, 01:40, e pot transmite siprograme local si national, in functie de cum se configureaza reteauaȘ unele regionale in regiunea respective, plus altele la nivel national.

detrax

@ROmanul 1 noiembrie 2013, 01:44 Multi sunteti in confuzie. Taxa radio-tv nu e platita pentru a avea dreptul de a vizona TVR. Banii ajung intradevar la TVR, dar taxa are ca motivatie nu plata serviciilor TVR, ci este o taxa pe dreptul de a folosi spatiul aerian al Romaniei pentru transmisii tv si radio, de care te folosesti tu sa vizionezi canalele. Inclusiv IPTV si cablu digital sau analogic are cel putin cateva zeci de programe tv care undeva în lanțul de preluare a semnalului folosesc spatiul aerian al Romaniei ( de exemplu cel strabatut de semnalul de la satelit al unor programe tv preluate pe cablu). Pentru aceasta se plateste taxa tv, pentru a beneficia de spatiul aerian ca utilizator final ( telespectator ) al lantului de transmisie.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile