În urma dezbaterilor inițiate in patru zone geografice ale Romaniei, precum si a dezbaterii nationale (desfășurată recent in Palatul Parlamentului, specialiști și reprezentanti ai societatii civile, ai posturilor de radio si de televiziune, societatilor de cablu, ai autoritatilor locale, parlamentari si membri CNA), Sorin Roșca Stănescu a ajuns la concluzia ca este oportuna elaborarea unui set de teze inaintea redactarii propriu-zise a propunerii legislative privind Legea audiovizualului.
Pe lângă teze de genul "Un CNA mai organizat, mai functional, mai transparent si mai prietenos" și "Abuzurile CN vor fi sanctionate" ori "Serviciile media trebuie sa devina accesibile persoanelor cu deficiente de auz", s-a strecurat și o teză, la punctul 4, care poate da naștere la măsuri legislative ce vor oferi control al CNA-ului asupra ... internetului:
4. Noile frontiere ale audiovizualului
Legea va contine reglementari cu privire la noile modalitati de transmitere catre public a continutului audiovizual, precum si a noilor forme de generare si transmitere de continut prin retele de comunicatii electronice. Normele secundare se vor raporta si ele, conformandu-se directiei generale europene, la extinderea frontierelor audiovizualului, detaliind proceduri specifice.
Să sperăm că teza face referire doar la transmisiile tv prin protocol IP sau redistribuirea televiziunilor ( licențiate de CNA) prin WEB și recepționabile prin dispozitive conectate la internet ( de exemplu telefoane sau televizoare smart ) și nu la conținutul audio-video difuzat pe websiteuri, inclusiv cel de ilustrare din presa scrisă online.