miercuri, 20 noiembrie 2013

Echipamente mai ieftine pentru internetul prin satelit sau prin alte metode de transmisie în standarde din generația a doua

Exista diverse servicii de internet prin satelit, cum ar fi SES Broadband ( fostul ASTRA2Connect ) de la SES sau Tooway de la Eutelsat. Bineinteles, prin satelit, cablu, terestru pot fi transmise chiar televiziuni, folosind protocoale IP ( detalii aici, aici sau aici ). Insa dispozitivele de receptie si transmisie a datelor intre client si satelit nu sunt dintre cele mai ieftine. Iata ca DVB s-a gandit la o solutie, aprobând un nou standard care reduce consumul de resurse în echipamente, iar acestea pot fi astfel fabricate și vândute mai ieftin.

DVB a plasat un marker pentru standardele de livrare IP, ratificând nou subset de caracteristici, denumit DVB-GSE-Lite ( Generic Stream Encapsulation).

La reuniunea a 75-a a Comitetului director DVB a fost aprobat un subset complet funcțional al DVB-GSE, conceput pentru a reduce costul echipamentelor, atât pentru transmitatoare, cât și pentru receptoare.

Protocolul DVB-GSE permite încapsularea eficientă a datelor IP și altor pachete de date transmise prin a doua generație DVB, mai exact prin DVB-S2 ( satelit ) , DVB-C2 ( cablu ), DVB - T2 ( digital terestru ) și DVB-NGH ( televiziune mobila ).

"Prima generație de standarde DVB permitea doar transportul de date în format MPEG, cu multiple formate din pachete Transport Stream ( MPEG-TS ). DVB-GSE maximizează eficiența transportul pachetelor de date IP, reducând astfel de două sau chiar trei ori banda față de DVB-MPE transmis MPEG-TS. Această imbunatatire a fost realizată fără nici un compromis asupra funcționalităților și calității oferite de protocolul IP, grație valorii variabile a mărimii pachetelor Layer 2, care este mai potrivit pentru caracteristicile de trafic IP. Această nouă specificație va permite scăderea de costuri pentru consumatorii care achiziționează echipamente receptoare conforme cu standardele DVB din generația a doua. Profilul GSE-Lite a fost conceput pentru a oferi un simplu, dar complet funcțional subset DVB-GSE. Noul profil va reduce de asemenea memoria și resursele necesare procesării datelor, atât la transmițător, cât și in receptor, reducand costurile de fabricare și achizitionare a echipamentelor", a declarat Peter Siebert , Director Executiv al DVB.


Niciun comentariu despre subiectul „Echipamente mai ieftine pentru internetul prin satelit sau prin alte metode de transmisie în standarde din generația a doua”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile