joi, 28 noiembrie 2013

ProTV va fi disponibil în majoritatea timpului în format 16:9

Întrucât numarul de televizoare 16:9 a crescut substantial in ultimii ani, incepand cu data de 1 Decembrie 2013 programul postului ProTV va fi disponibil in majoritatea timpului in formatul 16:9, anunță Pro Tv.

Astfel se va finaliza procesul de trecere la formatul 16:9 inceput cu mai mult de un an in urma cu celelalte canalele ale grupului Pro Tv : “ACASA TV”, “PRO CINEMA”, “SPORT.RO”, “ ACASA GOLD” si “MTV Romania”.

Posesorii televizoarelor cu “ecran lat”/ 16:9 care in momentul de fata vizioneaza imaginile ProTV întinse pe tot ecranul si deformate pe orizontala sau cu benzi laterale negre stanga-dreapta, vor putea viziona, incepand cu data de 1 Decembrie, o imagine nedeformata intinsa pe tot ecranul. Pentru televizoarele mai vechi 4:3, ProTV va emite o informatie de semnalizare al aspectului imaginii (WSS) care va determina televizorul sa afiseze imaginea corecta, nedeformata.

Pentru ca telespectatorii să vizioneze imaginea corectă emisă de postul ProTV începand cu data de 1 Decembrie 2013, indiferent de operatorul la care sunt abonati, Pro Tv recomandă urmatoarele:

- Daca telespectatorii au STB (Set Top Box) de la operatorul de cablu, trebuie sa verifice setarile acestui aparat pentru tipul de televizor pe care il detin (4:3 sau 16:9) si setarile pentru formatul imaginii; varianta de setari corecta este cea in care imaginea postului ProTV nu este deformata.

- Daca telespectatorii receptioneaza semnalul ProTV fara a avea un STB (Set Top Box) atunci trebuie sa verifice setarile de aspect ale televizorului si sa selecteze setarea care arata imaginea postului ProTV nedeformata (de obicei setarea 16:9 sau Auto).

- Acelesi setari ale televizorului va vor afisa corect, nedeformat, toate programele grupului Pro Tv si toate celelalte canale care respecta standardul de semnalizare al aspectului. Deci puteti verifica daca setarile televizorului dumneavoastra sunt corecte si pe oricare dintre celelalte canale ale grupului Pro Tv.


6 comentarii despre subiectul „ProTV va fi disponibil în majoritatea timpului în format 16:9”:
Claudiu

Pro TV este deja 16/9 la majoritatea firmelor de cablu, și asta nu de acum o lună, două...

Anonim

Nu stii sa citesti ? "ProTV va fi disponibil în majoritatea TIMPULUI în format 16:9".

Degeaba era transmis in format 16:9 de firmele de cablu, cand foarte multe emisiuni si mai ales seriale si filme ( mai ales in varianta SD ) erau 4:3.

Anonim

la rtc este de 1 an in format 16:9

Anonim

Pfaa... altul..

Frate, nu intelegi ca Pro Tv a anuntat ca va transmite MAJORITATEA emisiunilor in MAJORITATEA timpului in format 16:9.

NU a anuntat Pro Tv ca intra pe cablu sau la nu stiu ce DTH in format 16:9, ci ca si MAJORITATEA emisiunilor vor fi 16:9.

Stiu ca erau Pro Tv transmis deja in 16:9. Dar ce folos ca era PRO TV transmis in 16:9, cand foarte multe emisiuni sau filme erau 4:3 ?

E vorba de o crestere a procentului programelor 16:9 in defavoarea celor 4:3, indiferent de cum transmit sau transmitea nu stiu ce DTH sau firma de cablu.

Daca nici acum nu ai inteles...

detrax

Stai linistit ca inteleg ei, probabil unii fac misto pe aici pe la comentarii ...

Sau poate chiar nu inteleg ? lol :-))))

Anonim

Eu la dth romtelecom pro tv ul il vad in hd. Se vede superb

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile