marți, 5 noiembrie 2013

Televiziune la lumina lumânărilor

Foarte multe televiziuni din Olanda au încetat emisia pentru mai mult de o jumătate de oră, din cauza întreruperii alimentarii cu energie electrică, după ce acumulatorii de rezervă s-au descărcat. Problema nu a putut fi depăsită din cauză că generatoarele nu erau conectate și la luminile din studio sau la toate echipamentele de producție ( care foloseasu pentru mici pene de electricitate UPS-uri ), ci doar la cele vitale, care asigurau transmisia.

Jurnalistul Herman van der Zandt de la televiziunea NOS a precizat că pana de curent a surprins pe toți angajații: "Am fost în întuneric total pentru o scurtă perioadă de timp. Apoi au pornit generatoarele, dar pana de curent a cauzat probleme, neavând posibilitatea de a mai edita știrile, computerele de montaj nefiind legate la generatoare. Toate ecranele din camera de montaj sunt negre și nu putem monta nici un material video. De asemenea, camerele video nu mai pot fi controlate în privința poziționării, mecanismele de orientare ale acestora fiind electrice. Același lucru se întâmplă și în studio, unde luminile sunt de asemenea oprite."

Totusi, postul de televiziune olandez a reușit să lupte și să continue emisia din studio la lumina lumânărilor, folosind ultimul cadru în care au fost blocate mecanismele de operare electrică a unei camere video.

Astfel, radiodifuzorul public NOS a continuat difuzarea unui talk-show de sport într-o atmosferă medievală și... romantică.


Un comentariu despre subiectul „Televiziune la lumina lumânărilor”:
Anonim

Interesant este ca si la Antena 3 azi au fost mai multe caderi scurte de tensiune.
O fi vreo furtuna solara?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile