joi, 19 decembrie 2013

42% dintre români nu au accesat NICIODATĂ internetul

Pe mine astfel de statistici mă sperie: 42% dintre români nu au accesat niciodată internetul ? Probabil se informează doar de la televizor, devenind o masă ușor de manipulat, în lipsa opiniilor diversificate pe care le pot afla prin internet, mai ales de la comentariile diverselor articole.

Eurostat ( institutul de statistica al Comisiei Europene ) a publicat un studiu din care rezultă că 42% dintre români nu au folosit niciodata internetul. Aceasta reprezinta dublul nivelului european.

Dupa noi urmeaza Grecia, unde 36 din populatie nu a accesat niciodată internetul, Italia cu 34%, Portugalia cu 33% şi Polonia cu 32%.

32% dintre români accesează zilnic internetul, iar 13% săptămânal, desi 58% dintre gospodăriile României au acces la internet, iar 56% pot beneficia de viteze broadband.

De asemenea, doar 5% dintre romani au accesat vreodată un website al unei autoritati de stat, comparativ cu 41% în restul Uniunii Europene.

Comparativ, la nivelul Uniunii Europene 79% din populaţie are acces la internet, iar 76% la internet în bandă largă. De asemenea, 62% dintre europeni acceseaza zolnic internetul, 10% săptămânal, iar 21% nu au utilizat niciodată internetul.


Niciun comentariu despre subiectul „42% dintre români nu au accesat NICIODATĂ internetul”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile