miercuri, 4 decembrie 2013

Două milioane de parole furate si dezvăluit public

Peste 2 milioane de parole utilizate pentru site-uri cum ar fi Facebook, Yahoo și alte servicii web au fost postate online de către hackeri.

Parolele de la aceste conturi au fost furate din computere infectate cu virusi keylogger, care citeau apăsarea de taste.

"Nu știm ce procent din aceste parole sunt încă valabile. Dar știm că 30-40 % dintre oameni folosesc aceleași parole pe diferite site-uri. Asta e ceva ce cu siguranță oamenii nu ar trebui să facă", a declarat Graham Cluley, cercetător de securitate.

Site-ul care conținea parolele si conturile asociate a fost descoperit de către cercetătorii ce lucrează pentru firma de securitate Trustwave, iar cand au anuntat aceasta, siteul rusesc a fost dezactivat. Cine stie totusi câte parole au fost vizualizate si salvate de alți binevoitori. Si oricum, cineva are in continuare parolele.

Echipa a declarat că parolele au fost recoltate de către un botnet numit Pony, de la sute de mii de computere infectate din întreaga lume. Un botnet este o rețea de computere controlate de hackeri printr-un software dăunător instalat fără știrea proprietarului . De multe ori, hackerii se folosesc de botnet-uri pentru a fura cantități mari de date cu caracter personal, care pot fi apoi vândute altor persoane.


În acest caz prezentat de cei de la Trustwave, erau in general parole de la conturi pentru rețele sociale populare. Site-ul (scris în limba rusă) oferea 318.121 nume de utilizator și parola numai pentru Facebook . Alte conturi, inclusiv pentru Google , Yahoo , Twitter, VKontakte, LinkedIn, Odnoklassniki erau prezente în baza de date.

"Detaliile acestui caz nu sunt încă clare, dar calculatoarele oamenilor ar fi fost atacat de hackeri , folosind malware pentru a optine informații direct din browserele Web. Retelele de socializare nu au bineinteles nici o vină, ci vina este a utilizatorilor, care au avut computerele infectate", au specificat specialistii de la Trustwave.

Analiza a arătat că parola cea mai populară găsită în baza de date, de peste 15.000 de ori , a fost "123456".


Niciun comentariu despre subiectul „Două milioane de parole furate si dezvăluit public”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile