vineri, 17 ianuarie 2014

Satelitul Eutelsat 9B se va lansa la începutul anului 2015 la 9 grade Est

Eutelsat va extinde resurselor de distributie de la pozitia orbitala 9 grade Est, pentru piețele din Europa, cu un nou satelit denumit EUTELSAT 9B. Satelitul va fi comandat la Astrium, va fi realizat pe baza platformei Eurostar E3000 si va oferi o capacitate importantă de transpondere în banda Ku. EUTELSAT 9B fi lansat la 9° est la începutul anului viitor.


Satelitul va avea 66 transpondere, crescând cu peste 70 % resursele de la aceasta pozitie orbitală. Vor exista 5 fascicule de semnal, cel pan-european oferind o acoperire largă a canalele emise prin satelit în întreaga Europă.

Celelelate patru fascicule vor fi focalizate în mod individual către piețele de televiziune digitală din Italia, Germania, Grecia și regiunile nordice / baltice. Acest model de fascicule regionale va permite platformelor de televiziune cu plată și programelor naționale digitale terestre să abordeze eficient distribuția în piețe individualizate lingvistic.

În acest moment la pozitia orbitala 9 grade est se află la datorie satelitul Eutlesat 9A ( lansat în anul 2006 ), care transmite peste 350 de canale, dintre care aproximativ 50 HD ( inclusiv vreo 10 canale HD necriptate, cum ar fi Fashion Tv HD, M6 HD, TF1 HD etc ).

Semnalul Eutelsat 9A este foarte bun in intreaga Europa, in România fiind receptionabil cu antene de sub 90 cm.Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Eutelsat 9B se va lansa la începutul anului 2015 la 9 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile