duminică, 16 martie 2014

Arabsat: licitație pentru doi noi sateliți la 39 grade est ( poziție orbitală utilizată și de Dolce Tv )

Arabsat (Arab Satellite Communication Organization) a solicitat public depunerea de oferte de către fabricanți, pentru a achiziționa patru sateliți noi.

Noii sateliți ( care urmează să fie denumiti Hellas Sat 3 , Hellas Sat 4 , Arabsat 6E și Arabsat 6A ) vor fi poziționati în trei locatii orbitale diferite, cu o acoperire de semnal peste pietele europene, asiatice, Orientul Mijlociu si Africa, cu sarcină utilă de mare putere în banda Ku pentru DTH-uri, dar si cu transpondere in banda Ka.

Cei doi noi sateliți Hellas Sat 3 si Hellas Sat 4 vor înlocui si completa in timp satelitul actual Hellas Sat 2 de la pozitia orbitala 39 °Est ( unde transmite si DTH-ul românesc Romtelecom, fostul Dolce Tv), oferind de asemenea si capacități suplimentare în benzile Ku si Ka. Hellas Sat 4 va oferi semnal în banda Ku pentru Europa și Marea Mediterană, completând capacitatea existentă pe orbită.

Arabsat 6E și Arabsat 6A vor avea capacități de sarcină utilă în banda Ku si Ka, dar nu prezintă interes pentru Romania, fiind dedicati pentru a oferi semnal în Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Ofertele din partea constructorilor trebuie depuse cât mai repede (cel mai tarziu pe 1 mai 2014), pentru că Arabsat ( care va gestiona licitatia si contractele printr-un concurs complet si deschis ) doreste să lanseze toți cei patru sateliți în anii 2016-2017.


6 comentarii despre subiectul „Arabsat: licitație pentru doi noi sateliți la 39 grade est ( poziție orbitală utilizată și de Dolce Tv )”:
Anonim

digi tv cand va trece la alt satelit/

Anonim

Nu anul ăsta.

Anonim

Dupa ce va fi scos din uz satelitul Intelsat, peste cativa ani.

Anonim

ArabSat a preluat satelitii Hellas de la greci.Cum Hellas 2 este pe moarte,evident vor lansa alti sateliti.
Sa vedem in viitor daca celor de la Romtelecom le vor conveni noile contracte si tarife practicate de arabi !

Anonim

spunetimi si mie gradatia de l adolce

Anonim

Dolce Tv e transmis pe Hellas sat 2 la 39 de grade Est, dar pentru orientarea antenei, trebuie sa folosesti valorile de gradatie in functie de locatia ta geografica. Uite aici cateva calculatoare:

http://www.satlex.ro/ro/azel_calc.html

http://www.dishpointer.com

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile