miercuri, 26 martie 2014

Kudelsky ( Nagravision ) cumpără Conax

Grupul Kudelski ( proprietarul sistemului de criptare Nagravision, folosit si de Digi TV si televiziunea digitală prin cablu RCS-RDS România ) achizitionează Conax ( sistemul de criptare folosit si de Focus Sat ) de la Telenor Broadcast.

"Conax este un succes, cu o puternică evoluție economică internațională și cu profitabilitate ridicată. Cu toate acestea, pe măsură ce crește concurența și noi tehnologii apar, dezvoltarea la scară globală și creșterea cotei de piață vor fi în viitor principalii factori determinanți ai succesului Conax. Pentru a beneficia de mai bune oportunități de dezvoltare, cea mai recomandată cale de urmat pentru Conax este aceea de a avea un nou proprietar, mai exact pe Kudelski Group, care este un jucător lider în industria de securitate", a delcarat Patrik Hofbauer , SVP & CEO al Telenor Broadcast .

"Suntem foarte încântați să urăm venit echipei Conax în grupul Kudelski. Portofoliul de soluții si clientii Conax sunt complementare serviciilor oferite de Nagra. Cu aceasta achizitie, ne vom extinde portofoliul nostru de clienți în Asia, America Latină, Europa de Est si Scandinavia.", a declarat André Kudelski, Presedinte si CEO al Grupului Kudelski.

Baza de clienti Conax va beneficia de portofoliu larg al unor produse de înaltă clasă, inclusiv de OpenTV5, solutii multiscreen / Over the Top, dar si de modulele de acces condiționat ( CAM-uri ) SmarDTV ale Grupului Kudelski.

Conax a avut venituri brute de 75 de milioane de euro in anul 2013.

Tranzacția este de așteptat să se finalizeze in termen de 10 zile. Prețul net de cumpărare este de aproximativ 164 milioane euro.


2 comentarii despre subiectul „Kudelsky ( Nagravision ) cumpără Conax”:
Anonim

Deci totul merge bine cu Conax, doar Kudelsky a mai lipsit. Chiar numai inteleg pe capitalisti,
Chiar daca "Conax este un succes, cu o puternică evoluție economică internațională și cu profitabilitate ridicată TOT NU E BINE.

DTH Fan

Ca exemplu similar, Irdeto a cumparat Cryptoworks si dupa un timp a renuntat la a mai oferi suport de securitate. Usor, usor, operatorii au renuntat in general la Cryptoworks. Daca aceasta e strategia Kudelsky, sa scape de un foarte puternic viitor concurent, ce oferă sisteme de criptare tv? In aceasta situatie, si Focus Sat si alti operatori vor schimba sistemul de criptare, in cativa ani. Dar asta presupune investiii, smartcarduri noi etc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile