joi, 13 martie 2014

Liberty Global a devenit oficial unul dintre dezvoltătorii la nivel mondial al kit-ului RDK, utilizat în realizarea de firmware pentru receptoare tv prin protocol IP

Liberty Global a devenit partener strategic în joint-venture-ul RDK ( Reference Design Kit ). Astfel, operatorii pe care Liberty Global îi deține ( de exemplu UPC sau Virgin Media ) se alătură unor companii cum sunt Comcast si Time Warner Cable, în furnizarea de resurse ( tehnice, financiare și de management) pentru dezvoltarea software-ului utilizat de receivere tv prin protocol IP sau hibride.

RDK Management asigură acordarea de licențe, cod de management, instruire și sprijin pentru proiectarea firmwarelor receiverelor tv prin protocol IP, folosind kit-ul RDK pe care îl oferă.

RDK este un pachet software preintegrat, dezvoltat si licentiat pentru a crea un cadru comun de programare a firmwarelor receptoarelor tv prin protocol IP sau hibride, precum și pentru dispozitive de gateway, producători, furnizori, dezvoltatori de software, integratori de sistem și furnizori de servicii de televiziune.

RDK a fost creat pentru a accelera dezvoltarea de servicii video de ultimă generație și pentru a preveni realizarea de software nestandardizat pentru receptoare.

"Liberty Global era deja un susținător al RDK, iar de astăzi va avea un rol activ în dezvoltarea RDK, ce oferă avantaje tehnice clare pentru industrie. Noi credem RDK oferă o bază de standardizare, care va ajuta la dezvoltarea și lansarea de noi servicii video de ultimă generație, oferite prin receptoarele abonatilor. Combinația dintre cei mai importanti operatori nord-americani și europeni va permite ca RDK să se dezvolte la nivel global și să accelereze beneficiile tuturor licențiaților acestui kit", a declarat Balan Nair , EVP și CTO al Liberty Global .

"Suntem foarte încântați să urăm bun venit companiei Liberty Global. Încă de la infiintare, scopul nostru a fost de a proiecta o soluție care ar ajuta operatorii din întreaga lume. Suntem increzatori ca Liberty Global va contribui la extinderea bazei de operatori licențiati și la crearea unui pachet de dezvoltare software, care poate asigura rularea de servicii bazate pe cloud, interfață modernă și cicluri de dezvoltare mai rapidă a receptoarelor conectate prin internet", a declarat Steve Heeb, presedinte si director general al RDK Management.

RDK a fost licentiat de către peste 120 de companii, inclusiv unele ce operează la nivel global, cum ar fi Comcast, Time Warner Cable, Liberty Global, Kabel Deutschland și altele. RDK este disponibil gratuit, iar companiile membre ale comunitatii RDK pot contribui la modificările si îmbunatatirile software ale kit-ul RDK .


Niciun comentariu despre subiectul „Liberty Global a devenit oficial unul dintre dezvoltătorii la nivel mondial al kit-ului RDK, utilizat în realizarea de firmware pentru receptoare tv prin protocol IP”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile