duminică, 2 martie 2014

România are nevoie de un miracol la Eurovision ?

La Eurovision 2014, care va avea loc la Copenhaga, România va fi reprezentată de Paula Seling si Ovi, cu melodia “Miracle”.

Cu 12 puncte din partea juriului şi 10 de la public, cei doi au devenit primii artişti calificaţi pentru a doua oară în faza internaţională a concursului.

Piesa va intra la concursul din Copenhaga în a doua semifinală, pe 8 mai 2014, evoluția interpreților români putând fi urmărită în direct la TVR.

Finala Eurovision Song Contest 2014 se va desfășura două zile mai târziu, pe 10 mai 2014.

Paula şi Ovi au câştigat finala Eurovision România 2014, după ce au obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului, în spectacolul transmis sâmbătă, 1 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, precum şi pe www.eurovision.tv.

Piesa lor, Miracle, a primit 10 puncte de la public şi cele mai multe puncte din partea juriului (12), obţinând în final un total de 22 de puncte. Selecţia naţională Eurovision 2014 s-a desfăşurat la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov.

Cu emoţii în glas, Paula şi Ovi au mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă împlinirea acestui vis: „Vă mulţumim tuturor, suntem onoraţi, aţi pus o mare povară pe umerii noştri şi nu sperăm decât să vă facem mândri în mai la Copenhaga”, a spus Ovi imediat după aflarea veştii. „Se întâmplă miracole, se întâmplă momente ca acestea. Vă promitem că vom face tot ce ne stă în suflet şi în puterea noastră”, a promis şi Paula.

Concursul Muzical Eurovision 2014 va fi cea de-a 59-a ediție si se se va desfășura în Danemarca, la BW Hallerne, ca urmare a câștigării ediției precedente de către Emmelie de Forest cu piesa „Only Teardrops”. Aceasta va fi cea de-a treia ocazie cu care Danemarca găzduiește concursul, după 1964 și 2001.

Cele trei spectacole vor fi prezentate de Lise Rønne, Nikolaj Koppel și Pilou Asbæk. Va fi prima oară când concursul va fi prezentat de un trio format din doi bărbați și o femeie.

Competiția va fi organizată de televiziunea daneză DR, care a desemnat-o pe Pernille Gaardbo drept producător executiv.

Copenhaga, Fredericia, Herning, Horsens și Aalborg au participat la licitația pentru drepturile de organizare a competiției.

37 de țări și-au confirmat participarea la concurs. Portugalia revine în concurs după o pauză de un an, iar Polonia și-a anunțat întoarcerea după o pauză de 2 ani.

Bulgaria, Ciprul, Croația și Serbia au decis să se retragă.

De asemenea, Valentina Monetta va reveni pentru al treilea an consecutiv pentru a reprezenta San Marino.


Niciun comentariu despre subiectul „România are nevoie de un miracol la Eurovision ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile